Erik I Gerards nieuwe ‘Sjtadsprins’ van de Heëlesje Winkbülle

Foto: HVV de Winkbülle

Zaterdagavond 4 januari is bij het paviljoen op het Pancratiusplein Erik Gerards uitgeroepen tot nieuwe ‘Sjtadsprins Erik I’ van de Heëlesje Vastelaovendsvereniging De Winkbülle!
Hij volgt Prins Pascal I (Thomas) op, die vrijdagavond al zijn steek en alle andere prinselijke attributen had moeten inleveren nadat hij het afgelopen jaar de carnavaleske scepter zwaaide over alle Winkbüllen en Winkbuulkes.
Op het Pancratiusplein in Heerlen werd de nieuwe prins rond half elf op het dek van de Blauw Sjuut ontmaskerd.

Erik I

Erik werd geboren op 5 januari 1985 in de vroedvrouwenschool op de Heerlerbaan. Toen hij 3 jaar oud was, werd hij voor het eerst meegenomen in de mooiste optocht van Limburg. Hij omschrijft zichzelf als “inne richtige sjtolse Winkbuul”. Carnaval loopt het hele jaar als een rode draad door zijn leven. Vasteloavend viert hij het liefst met zijn vrienden van V.V. I van hoe?, opgericht in 2013. Daarvoor was hij lid van V.V. Ummer de Letste.

Ook partner Martine is een echte carnavalsgek. Ze is lid van het eerste uur bij C.V. Re-Belle, is prinses geweest bij Groene Ster en komt uit een ware prinsenfamilie. Erik’s schoonvader Paul en schoonbroer Stef hebben namelijk beiden geregeerd bij C.V. de Bokkeriejesj van Groeët Ghen Heij. Ook beide dochters, Esmée en Julie, zijn vanaf hun geboorte lid van C.V. Re-Belle. “Ut zit bie ósz in de famielie”.

Na zijn studie fysiotherapie aan HS Zuyd in Heerlen volgde Erik de specialisatie tot Manueel Therapeut aan het SOMT. Hij werkt als fysio/manueel therapeut bij Fysiotherapie Ben Wijkel in Heerlerheide. In zijn vrije tijd is hij een sportief gezelligheidsdier en stapt hij graag op de racefiets of mountainbike of gaat een rondje hardlopen door het Limburgs land. Een avondje lekker koken, eten, drinken en gezelligheid met vrienden of familie slaat hij nooit over.

“Heële zingt mit Vasteloavend!”

Erik I zal het komende seizoen de Heëlesje vasteloavend voorgaan met het Winkbüllemotto “Heële zingt mit Vastelaovend!”.
Sjtadsprins worden bij H.V.V. de Winkbülle in zijn eigen Heële is een grote droom die uitkomt. In zijn goede vriend Jeroen Hollewijn heeft hij de perfecte adjudant gevonden.
Sjtadsprins Erik I en adjudant Jeroen zijn er klaar voor om er dit carnavalsseizoen één groot feest van te maken.

Receptie

Op zaterdag 18 januari 2020 vindt de receptie van Sjtadsprins Erik I plaats bij Schunck. Vanaf 19.11 uur is iedereen van harte welkom om hem te feliciteren.

 

 

Reacties