Kerstmannen (m/v) vrijdag 20 december op hol door Heerlen-centrum

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Stichting Foras! organiseert op vrijdag 20 december haar inmiddels zesde editie van dé Santarun Heerlen. Deze ludieke run vindt plaats in het centrum van Heerlen tijdens Wintertijd 2019.
De vrolijke warming-up begint om 19.00 uur, daarna geht es richtig los!
Ook dit jaar staat, naast het bijdragen aan het goede doel, opnieuw een gezellig samenzijn centraal tijdens deze Kerstmannenloop.

Foras

Het goede doel van dit jaar is de Foras Foundation. Zij willen met het aanbieden van sport en beweegtrainingen meer kinderen met een beperking aan het sporten krijgen. In nauwe samenwerking met en onder vakkundige begeleiding van fysiotherapeuten van Fysio Factory. Deze trainingen zijn het hele jaar door en geheel gratis, want “sport mag geen enkel kind beperken” en daarbij moet vooral naar de mogelijkheden worden gekeken.

Kerstmannenloop

Dus mocht u kinderen met een beperking in uw omgeving kennen, wijs ze dan op deze Kerstmannenloop. Want alleen de ouders/verzorgers hoeven te betalen, kids doen gratis mee. Geen drempel te hoog dus en een avondje sportief buiten bezig zijn om te genieten van de kerstsfeer in hartje Heerlen. Inclusief die grote ijsroetsjbaan aan de voet van de Pancratiuskerk.

Gezinsuitje of vriendenprestatie

De Kerstmannenloop is een Fun Run van 5 kilometer, dus hardlopen is niet per sé noodzakelijk. Rollen, huppelen en dansen is ook goed. De route door het centrum van Heerlen is daarom bijvoorbeeld goed met het hele gezin af te leggen. Of al joggend met je vrienden te bedwingen om vervolgens hand in hand over de finish te gaan. Een finish overigens waarvan de organisatie nog iets spectaculairs gaat maken.

Ook is de route dit jaar iets aangepast, de organisatie heeft een paar nieuwe leuke plekken in Heerlen in de route opgenomen.
Na afloop is er een gezellige Apres Ski afterparty in het Wintercafé op het Pancratiusplein tijdens de Foute Kersttrui Borrel.
Of ga nog even genieten van de livemuziek van de Black Wings Band in Theater Lexor in de Almhütte op de Bongerd.

Verkleed

Het is de bedoeling dat alle lopers in het kerstthema verkleed gaan, dus als Santa, kerst-elfje, rendier, verzin een passende outfit en doe mee.
Heb je geen passende outfit, dan bestaat bij de inschrijving de mogelijkheid om vanaf € 12,50 een pak te kopen. Dat past altijd, je kunt kiezen uit verschillende pakken, voor volwassenen, kinderen of een combinatiepakket voor gezinnen!

​Scholen, clubs en verenigingen: loop mee als team!

Meedoen met de Santa Run is leuk. Maar het is natuurlijk nóg veel leuker deze kerstmannenloop te doen met je klas, collega’s, sportteam of vrienden. Het is immers een lekkere opwarmer voor de kerstdagen met volop gezelligheid én je levert met elkaar een mooie bijdrage aan het goede doel. Door samen te lopen kunnen de scholen en clubs een aardig bedrag ophalen voor een goed doel.

Meer informatie en inschrijven

Kijk voor meer informatie en/of voor het inschrijven op www.kerstmannenloopheerlen.nl.

Op www.forasevents.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor de sportactiviteiten voor de kids met een beperking, of zoals wij trots zeggen ‘kids met mogelijkheden’. Want sport beperkt geen enkel kind.

Reacties