Fototentoonstelling ‘Snapshot: Next Generation Europe’ van start

Foto: © Styler

Op vrijdag 13 december gaat n Heerlen de Euregionale fototentoonstelling ‘Snapshot: Next Generation Europe’ van start en daarmee ook het pop-up initiatief Heerlen Lunair.
Deze is tot en met 21 december te zien in het pand Maanplein 52 in Maankwartier. De toegang is gratis.

Snapshot: Next Generation Europe

Snapshot: Next Generation Europe is een unieke fototentoonstelling met werken van jongeren uit de regio’s Aken en Heerlen.
Snapshot draait om de momentopnames die de schoonheid en poëzie van urban art, de omgeving en haar actoren wordt vastgelegd, dit gezien door de ogen van jongeren uit beide landen.
Deze expositie laat het werk zien van jongeren, die in samenwerking met professionals, op een wederzijdse ontdekkingstour, de stedelijke omgevingen van Aken en Heerlen met hun alomtegenwoordige urbane kunsten hebben vastgelegd. Door de professionele ondersteuning is er bij deze jongeren een grotere bewustwording ontstaan omtrent de ambachten fotografie en videografie, daarnaast hebben de jongeren op een speelse wijze kennisgemaakt met de symboliek en tradities van de sub- en eigen culturen. Hierdoor hebben de deelnemers hun perspectief kunnen verbreden, zonder dat taal een barrière vormde.

Organisatie en medewerking

Snapshot Next Generation Europe wordt gezamenlijk georganiseerd door de Bleiberger Fabrik (Aken) en Stichting Art in Contexture (Heerlen).
Verder leverden de volgende instanties een bijdrage: Tout Maastricht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein Westfalen, Fonds Soziokultur, Stadt Aachen, De Taalunie, The Notorious IBE, Pro Freestyle, Heerlen Mijn Stad, de mentoren en natuurlijk de participanten.

Project

De werken in deze tentoonstelling zijn gemaakt tijdens de workshopsessie in de zomer en herfst 2019.
In de winter van 2020 zal het project worden voorgezet met workshops en uitwisselingen. De jongeren krijgen tijdens de workshops cameravaardigheden bijgebracht van de beste leraren uit de Urban scenes.

Info

  • Opening fototentoonstelling ‘Snapshot: Next Generation Europe’;
  • Vrijdag 13 december, 19.00 tot 22.30 uur;
  • Heerlen Lunair (Maanplein 52);
  • Gratis entree.

Reacties