Hommerterweg Hoensbroek tijdelijk dicht

Foto: Provincie Limburg

Een gedeelte van de Hommerterweg in Hoensbroek wordt in het kader van de realisatie van de Buitenring Parkstad Limburg van maandag 20 april 07.00 uur tot en met vrijdag 24 april 17.00 uur afgesloten voor verkeer.

De afsluiting bevindt zich tussen het nieuw aangelegde viaduct (tussen Heerlen en Schinnen) en de aansluiting met de N298 in Heerlen. De wegafsluiting is noodzakelijk, omdat de laatste laag asfalt nog aangebracht dient te worden. Dit was eerder niet mogelijk in verband met een te lage (buiten)temperatuur.

Gedurende deze periode is een omleidingsroute ingesteld. Alle woningen en bedrijven aan de Hommerterweg blijven bereikbaar. Echter, op maandag 20 april en dinsdag 21 april kunnen omwonenden de auto’s alleen buiten de werktijden van de aannemerscombinatie (vóór 07.00 uur en na 17.00 uur) parkeren bij hun woningen in verband met asfalteerwerkzaamheden. Vanaf woensdag 22 april april kunnen omwonenden de auto’s weer op reguliere tijden parkeren bij de woningen.

Omleidingsroute

Als gevolg van de afsluiting, wordt het verkeer omgeleid via de Patersweg, Allee en Hommerter Allee en vice versa (zie afbeelding). Gedurende de wegafsluiting worden de bushaltes op de Hommerterweg buiten werking gesteld en plaatst Veolia vervangende haltes. De omleidingsroute en de werkzaamheden zijn ook al eerder aangekondigd. Met de scholen in de buurt zijn afspraken gemaakt, waarbij ouders en kinderen door de scholen zijn geïnformeerd over de gewijzigde verkeerssituatie.

Reacties