14e Reanimatie-estafette Limburg op 27 september in Kerkrade

Foto: Stichting Reanimatie-estafette Limburg

Op vrijdag 27 september van 09.00 tot 17.00 uur vindt de jaarlijkse Reanimatie-estafette Limburg plaats op het Beroepscollege Parkstad Limburg Locatie HOLZ, Richerstraat 35 te Kerkrade.
Samen met getrainde hulpverleners, kan iedereen meedoen aan de estafette (met oefenpoppen). Het evenement is gratis te bezoeken. Om 9.00 uur zal Gouverneur Bovens de reanimatie-estafette officieel openen.

Reanimeren en defibrilleren van levensbelang

In Nederland worden elke week 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Hulpdiensten zijn niet altijd binnen de cruciale eerste 6 minuten aanwezig. Op tijd reanimeren en defibrilleren is van levensbelang. Met een goed werkend netwerk van burgerhulpverleners (vrijwilligers) kan de hulp bij hartstilstand worden verbeterd.

Tijdens de reanimatie-estafette kan iedereen meedoen (reanimeren met behulp van oefenpoppen) en vrijblijvend ervaren wat het is om burgerhulpverlener te zijn. Mensen die geen reanimatiecursus hebben gedaan, krijgen eerst een korte uitleg. Zij worden vervolgens ingedeeld in teams met getrainde mensen.

Vele teams doen mee, met bijvoorbeeld studenten, docenten geneeskunde, professionele hulpverleners, politici en bestuurders. Honderden scholieren in het voortgezet-, MBO- en HBO-onderwijs uit de Regio Parkstad, Midden- en Noord Limburg, Duitsland en Luxemburg mee. Deze leerlingen hebben al een reanimatiecursus gevolgd ter voorbereiding.

Gratis gezondheidschecks

Verder is er een informatie- en gezondheidsmarkt over gezondheidsthema’s zoals hartveiligheid en een gezonde leefstijl. Hierbij zijn allerlei hulporganisaties vertegenwoordigd. Iedereen kan daarnaast gratis zijn bloeddruk, cholesterol of conditie laten meten.

Samen redden we levens! is het kernspreuk van de estafette. Leer óók reanimeren en red een leven.

Het stokje zal om 17.00 uur worden overgegeven aan Maastricht. Leerlingen van de Bernard Lievegoed School en een vertegenwoordiging van de gemeente Maastricht nemen dan het estafettestokje van Kerkrade over.

Reacties