Bierfestival Bourgondisch Bierproeven zondag 7 juli 2019 in Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Stichting Cultbier Heerlen presenteert tijdens de achtste editie van het ‘Bourgondisch Bierproeven’ het publiek weer een keur aan diverse speciaalbieren met bijpassende versnaperingen.
De zoektocht van de organisatie naar bijzondere en nieuwe brouwerijen resulteerde in maar liefst negen nieuwe brouwerijen die hun bijzondere biertjes aan de man en vrouw (18+) komen brengen, te samen met 4 brouwerijen die ook vorig jaar van de partij waren.

Maar liefst 68 biersoorten kunnen geproefd worden, al is het raadzaam hieruit een keuze te maken en niet het volledige aanbod te gaan proberen. Want alleen al de namen van de bieren boezemen soms schrik aan, zoals de ‘Goede Moordenaar’, ‘Verrèkkeling’, ‘Lamme Jan’ en ‘Devils heaven’. De zwaarste jongen onder de bieren heeft daarentegen een onschuldige naam, het ‘Kwart’-bier van Rufus Brouwerij heeft een alcoholpercentage van maar liefst 13,0.

Bieren Stichting Cultbier Heerlen

Ook de organisatie zelf, de Stichting Cultbier Heerlen, heeft zondag twee bieren onder de kurk.
Natuurlijk het ‘Zwart Goud’, een fruitig donkerblond bier, geïnspireerd op het ‘koempelbier’ uit de jaren ’50 met een gitzwarte fles met witte sluiting, in 2015 speciaal ontwikkeld ter ere van “Het jaar van de mijnen” en vooral ter ere van alle oud-mijnwerkers in onze regio.
Daarnaast brouwden ze dit jaar het ‘Temara Blont’, het eigen bier van het Heerlense muziekgezelschap Demi-Sec. Natuurlijk vernoemd naar hun carnavalskraker ‘Oh Temara’. Een bier met de zoete smaak van honing en het bittere van de hop, gebrouwen bij de Heëlesche Sjtadsbroewerie in het centrum van Heerlen.

Bourgondisch Bierproeven

U kunt zondag 7 juli op bourgondische wijze bier proeven tussen 13.00 en 20.00 uur op het Plein Morenhoek en Luciushof, in de Plaarstraat / Veemarkt in Heerlen.
Om 17.00 uur is de vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland – VS te zien.

Deelname bedraagt € 2,-. U betaalt € 3,- borg voor het glas en € 1,80 voor de consumptie.
Ook is er catering aanwezig, die verzorgd wordt door De Twee Gezusters en Chopain.

De deelnemende brouwerijen:

 1. Brouwerij in de Nacht
 2. Solo Brewery
 3. JD Brewery
 4. Daans Moonshine
 5. Brouwerij Rufus
 6. Brouwerij Pirlot
 7. Batjes Bier
 8. Cultbier Heerlen
 9. Irish Pub
 10. ’t Hofbrouwerijke
 11. Muslukt
 12. Brouwerij de Feniks
 13. Brouwerij het platte Harnas

Reacties