Parkstad poptalenten IBA-stand Pinkpop bekend

Foto: Pascal Moors / IBA Parkstad

Vrijdag werden in de NIEUWE NOR, in aanwezigheid van Mr. Pinkpop Jan Smeets, de poptalenten uit Parkstad bekend gemaakt die tijdens het Pinkpop festival zullen optreden in de speciaal ontwikkelde IBA Parkstad stand op het festivalterrein.
IBA Parkstad, Parkstad Popstad, NIEUWE NOR, Oefenbunker en Pinkpop werken samen voor dit bijzondere initiatief.

Bijzonder band

De samenwerkende partijen willen met dit initiatief de bijzondere band tussen Parkstad en muziek benadrukken. Muziek(cultuur) is sterk ontwikkeld in Parkstad. Deze versterkt het gevoel van trots in en op de regio. Een belangrijk thema van IBA Parkstad is “Parkstad neemt initiatief”. Hierbinnen is het versterken van de streekidentiteit een belangrijke doelstelling.
Pinkpop draagt bij aan de identiteit van de regio. Pinkpop = Landgraaf = Parkstad! Het is het meest succesvolle popfestival van ons land. Deze editie zal het noordpodium van het oudste festival van ons land voor het tweede jaar IBA-oranje kleuren.

IBA-stand

De IBA-stand die tijdens Pinkpop op het festivalterrein staat, biedt mogelijkheid aan bezoekers om kennis te maken met initiatieven zoals Parkstad Popstad en het IBA-project Muziekboulevard, die direct relateren aan het Pinkpopthema en haar jeugdige bezoekers.
Ook biedt de stand de mogelijkheid aan Bewoners Maken Parkstad, het bewonersinitatievenfonds van IBA Parkstad, zich te presenteren.
Dit jaar vervult de IBA-stand op het Pinkpopterrein een bijzondere rol, door muzikale talenten uit Parkstad een podium te bieden. De huiskamerconcerten op de IBA stand zijn beperkt toegankelijk. Er is plaats voor ongeveer 15 toeschouwers. Bezoekers van de IBA-stand maken kans om bij een optreden aanwezig te zijn.

Poptalenten

De namen van de poptalenten die zullen optreden vindt u op onderstaande affiche.