Primeur voor DELA Eredivisie Beach in Heerlen

Het veld op het Pancratiusplein wordt al ingespeeld.
Foto: Heerlen.nieuws.nl

De DELA Eredivisie Beach komt komend weekend naar Heerlen. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei komt de top van het Nederlandse beachvolleybal in actie op het Pancratiusplein in Heerlen-centrum.
Op 18 mei vinden de voorrondes plaats, 19 mei is gereserveerd voor de finales. Naast het centre court op het Pancratiusplein liggen er nog twee indoorvelden bij Ben Mesters – Indoor Beach Limburg aan de Terweyerweg 42 in Heerlen.
Kom zaterdag en zondag gratis genieten van top beachvolleybal in (centrum) Heerlen.

Primeur

Het gaat een interessant weekend worden voor de DELA Eredivisie Beach.
De DELA Eredivisie Beach wordt in het weekend van 18 en 19 mei in Limburg gespeeld. Nooit eerder werd er een speelronde van het hoogste nationale beachvolleybal niveau in de meest zuidelijke provincie van het land afgewerkt. Heerlen krijgt de primeur en meteen op unieke wijze. In Heerlen is er een prachtige indoor locatie te vinden waar onder meer de teams van de Kadijk Beach University in de winter ook regelmatig trainen; Ben Mesters Indoor Beach, dé indoor strandlocatie van Zuid-Nederland.

Buiten én binnen

In de tweede speelronde van 2019 wordt niet alleen buiten maar ook binnen gestreden om de felbegeerde finaleplekken. Dat kan een interessante strijd opleveren. Bij de dames is er een ijzersterk deelnemersveld. De winnaars van de eerste speelronde in Breda, Emma Piersma en Pleun Ypma van Beachvolleybal Team Nederland (BTN), zullen weer voor het podium gaan. Ook Raisa Schoon en Emi van Driel van de Kadijk Beach University, Katja Stam en Julia Wouters van BTN en Marloes Wesselink en Olympiër Sophie van Gestel gaan alles geven voor een medaille.

Wildcard

Bij de heren wordt het ook weer heel interessant. Wie gaat er de finaledag halen en strijden om een podiumplek? Mees Blom en Yorick de Groot van BTN zijn als eerste geplaatst, maar de verschillen bovenin zijn klein. Dirk Boehle en Stefan Boermans gaan voor een podiumplek na de zure vierde plek in Breda. Tom van Steenis en Sven Vismans gaan na het brons in Breda nu voor meer en ook Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer barsten van de ambitie.

Bram Ronnes en Pieter Glerum hebben van de organisatie een wildcard gekregen voor het eredivisie toernooi in Heerlen. Ronnes, voormalig technisch directeur van de Nevobo, heeft internationaal veel ervaring. Hij kwam in 2008 als beachvolleyballer voor Nederland uit op de Olympische Spelen in Peking. Ook kwam hij in actie op meerdere WK en EK’s. Met Glerum wist hij op het NK Beach indoor in december 2018 nog te verrassen met een 5e plek. Wie weet kunnen ze dat komend weekend in Heerlen weer.

Reacties