Timmermans laat Dumoulin maar even met rust

Archiefofto: Tom Dumoulin in Giro 2016
Foto: Simone Bandener, Creative Commons, Wikipedia

Het had hem zo leuk geleken, even een omhelzing met Tom Dumoulin. Maar Frans Timmermans, EU-commissaris op campagne voor de Europese verkiezingen, stond wat beduusd naast de bus van Sunweb. Zijn provinciegenoot en favoriete renner was zojuist na de vierde etappe van de Giro d’Italia zwaar gehavend naar binnen gedoken. ”Vreselijk”, zei de aanvoerder van de sociaal-democraten. ”Ik houd nu maar even afstand.”

En zo zag Timmermans de pechvogel in een ziekenwagen verdwijnen, op weg naar onderzoek dat in ieder geval geen breuken aantoonde. ”Dramatisch. En als je het nou nog zelf doet, maar het komt ook nog door een stuurfout van een ander. Het zag er niet goed uit hoe hij daarna op de fiets zat. Het lichaam krijgt ook zo’n opdoffer.”

Timmermans was dinsdag even in Rome voor een tv-interview en ’s avonds voor een debat met jongeren. De Giro-organisatie had hem benaderd om de jongerentrui uit te reiken. ”Maar veel liever had ik hier Tom in betere tijden omhelsd.”

Reacties

article
79016
Timmermans laat Dumoulin maar even met rust
Het had hem zo leuk geleken, even een omhelzing met Tom Dumoulin. Maar Frans Timmermans,
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/79016/timmermans-laat-dumoulin-maar-even-met-rust/
2019-05-14T19:52:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2019/05/14220552/Tom-Dumoulin_Giro_2016_credits_Simone-Bandener-Creative-Commons-Wikipedia.jpg
Giro d’Italia, Tom Dumoulin, wielrennen
Nieuws, Sport