Afscheid van het pand van het oude ‘Sporthuis Diana’

Foto: Heerlen Mijn Stad

Het gebouw dat bij velen nog altijd in het geheugen staat gekerfd als ‘Sporthuis Diana’ heeft in de afgelopen jaren nogal wat meegemaakt.
Dit hoekpand aan de Pancratiusstraat 48 in Heerlen werd in 2015 ingericht tot ENCORE CONCEPT GALLERY met een kunstcollectie, indoor murals en skatebaan.
Tegen het einde van 2015 werd de locatie omgedoopt tot STUDIO HEERLEN; een tijdelijke hotspot en ontmoetingsplek voor bezoekers tijdens Serious Request.
In de periode daarna volgden diverse nieuwe exposities in de gallery. Vanaf begin 2017 vestigde zich de pop-up store THE PLATFORM 045 in het pand, tot aanvang 2018. Daarna werd het een gevarieerde evenementenlocatie van Zeezicht onder de naam BERGZICHT.

Jongerenstudio’s

Binnenkort gaat een deel van dit niet-in-één-woord-te-omschrijven pand tegen de vlakte. In het op te knappen deel komen straks jongerenstudio’s.
Maar die sloop willen de organisatoren van ‘Farwell Diana’ niet geruisloos de revue laten passeren.
Liefhebbers en bezoekers krijgen nog één laatste kans om het gebouw van binnen te bekijken en te genieten van de prachtige murals voordat de sloophamer z’n definitieve werk gaat doen.

Vaarwel

Op zaterdag 20 april willen zij – samen met liefst zoveel mogelijk publiek – vaarwel zeggen tegen het gebouw.
De DJ dropt die avond nog een keer zijn beste beats, je kunt er nog een aantal vette flips op de skatebaan komen maken of toekijken hoe anderen dat doen.
Kom afscheid nemen van ‘Diana’ op zaterdag 20 april, vanaf 19.00 uur.

Organisatoren:

  • Heerlen Mijn Stad;
  • De Vijf Pleintjes;
  • HeerlenMurals;
  • Encore concept gallery;
  • Dimmy Littlejohn;
  • Cultuurwerkplaats Zeezicht;
  • Bergzicht Heerlen.

Reacties