Turborotonde Nuth: nachtwerkzaamheden aan brugdekken over A76

Foto: Rijkswaterstaat Zuid

In de nachten van komende twee weken (week 15 en 16) worden de randelementen aan de brugdekken van het nieuwe turboverkeersplein bij Nuth gemonteerd.
Hiervoor is het nodig om autosnelweg A76 in de nachten van woensdag 10 april, donderdag 11 april en van maandag 15 april tot en met donderdag 18 april af te sluiten.
Deze afsluitingen vinden plaats tussen 21.00 en 06.00 uur, in beide rijrichtingen.

Bypass

U hoeft overigens niet echt om te rijden door deze werkzaamheden. De nieuwe toe- en afritten van de A76 gaan namelijk dienst doen als bypass om het verkeer om te leiden; zie situatietekening 1. Er geldt dan een maximumsnelheid van 50 km/uur op de bypass.

Toerit Nuth afgesloten

Wél is tijdens de nachtafsluitingen toerit 5, vanuit Nuth richting Kerensheide, afgesloten. Hiervoor zijn omleidingsroutes aangegeven, zoals op situatietekening 2 te zien is. Verkeer dat vanuit Nuth via de A76 noordwaarts wil kan geen gebruik maken van toerit 5; via een omleidingsroute over de Daelderweg en de Nutherweg zal het richting Kerensheide moeten gaan.

Na het aanbrengen van de randelementen aan de brugdekken blijft de aangepaste rijstrookindeling op de A76 en de maximumsnelheid van 70km/uur voorlopig nog van kracht.

Situatietekening 1

 

Situatietekening 2

Reacties