René Trost houdt het voor gezien bij Roda JC

Foto: Roda JC

De 6-0 nederlaag van Roda JC bij Sparta afgelopen maandag bleek de spreekwoordelijke druppel voor de samenwerking van de Kerkraadse ploeg met trainer René Trost.

René Trost zou, zoals dat heet, in goed onderling overleg met de Roda JC Kerkrade besloten hebben om de samenwerking met onmiddellijke ingang op te zeggen. De sportieve resultaten van de afgelopen tijd zouden hieraan ten grondslag liggen, waarbij de blamage van Paasmaandag in Rotterdam natuurlijk een belangrijke rol speelde.

Roda JC Kerkrade staat momenteel derde in de Juplier League, en is weliswaar vrijwel zeker van deelname aan de nacompetetie met promotie naar de eredivisie als inzet, maar het vertrouwen op een goed resultaat bij beide partijen hierin was blijkbaar niet meer aanwezig.

Trost volgde in juni 2014 de ontslagen Jon Dahl Tomasson op nadat de club voor het eerst in haar bestaan uit de Eredivisie was gedegradeerd en zich moest gaan vervoegen in het souterrain van het betaald voetbal.

De assistent-trainers Rick Plum en Regillio Vrede, en keeperstrainer Robert-Jan Zoetmulder nemen voorlopig de honeurs van Trost waar.

Reacties