Roda JC Kerkrade lijdt 1-0 nederlaag in Nijmegen

Jordy Bruin legt aan voor het enige doelpunt van de avond
Foto: Pro Shots / Roda JC

Roda JC heeft vrijdagavond in Nijmegen met 1-0 verloren van NEC. Na zes minuten spelen scoorde Jordy Bruijn het enige doelpunt van de avond.

NEC begon feller aan dit duel dan de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar. Dit resulteerde in een vroege achterstand. Jordy Bruijn omspeelde zijn directe tegenstander en schoof de bal beheerst langs doelman Novakovic: 1-0. NEC ging hierna opzoek naar een tweede doelpunt. De ploeg uit Nijmegen kreeg verschillend kansen maar het doelpunt bleef uit.

Scherper

Ook na de rust kwam NEC scherper uit de kleedkamer dan Roda JC. Novakovic moest een aantal keren knap redding brengen op inzetten van onder andere Okita en Druijf. Nadat een tweede doelpunt van NEC afgekeurd werd wegens buitenspel, leek Roda sterker te worden.

Simakala, Souren en Loshaj kregen goede kansen om de gelijkmaker binnen te schieten, maar er miste scherpte in de afronding.
Ook in de slotfase kwam Roda JC nog dichtbij de gelijkmaker. Aanvoerder Werker schoot van dichtbij op doel, maar NEC-doelman Branderhorst keerde ook zijn inzet.

Komende week speelt Roda JC op vrijdag 15 maart om 20.00 uur in het Riwal Hoogwerkers Stadion tegen FC Dordrecht. Uittickets voor dit duel zijn te koop via de Roda JC app en online via www.rodajc.nl/tickets.

Bron en tekst: Roda JC.

Reacties

article
76566
NEC - Roda JC: 1 - 0
Roda JC heeft vrijdagavond in Nijmegen met 1-0 verloren van NEC. Na zes minuten spelen
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/76566/roda-jc-verliest-van-nec/
2019-03-09T12:32:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2019/03/09122731/DoelpuntVDBergNECROD.jpg
NEC Nijmegen, nederlaag, Roda JC Kerkrade
Nieuws, Parkstad Limburg, Sport