Edith Schippers nieuwe President DSM Nederland

Foto: DSM Nederland

Voormalig Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers begint per 1 februari 2019 als nieuwe President DSM Nederland.

Koninklijke DSM, een wereldwijd wetenschappelijk bedrijf in Voeding, Gezondheid en Duurzaam Leven met het hoofdkantoor in Heerlen, kondigt vandaag aan dat Atzo Nicolaï, President DSM Nederland, heeft besloten om medio 2019 DSM te verlaten om zijn carriere buiten DSM voort te zetten. Atzo Nicolaï wordt opgevolgd door Edith Schippers, tot voor kort Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Nederland.
Edith Schippers begint bij DSM per 1 februari 2019.

Niolaï

Atzo Nicolaï kwam in 2011 in dienst bij DSM. Hij heeft bijgedragen aan DSM’s duurzaamheidsambities in Nederland en versterkte DSM’s innovatieve infrastructuur in Nederland, met name de R&D centra in Geleen en Delft. Ook droeg hij bij aan de ontwikkeling van de Brightlands Chemelot Campus en de Biotech Campus in Delft. Daarnaast bewerkstelligde hij de integratie naar één CAO voor medewerkers van DSM in Nederland. Atzo zal de eerste helft van dit jaar gebruiken voor overdragen van taken en verantwoordelijkheden. Tevens zal hij projecten afmaken en beschikbaar zijn voor volledige overdracht tot oktober.

Schippers

Edith Schippers rondde de studie politicologie af aan de Universiteit Leiden. Ze begon haar loopbaan als politiek adviseur voor de Tweede Kamerfractie van de VVD en specialiseerde zich in de gezondheidszorg waarna ze werkte voor de werkgeversorganisatie VNO-NCW met gezondheidszorg en arbeidsmarkt in haar portefeuille. Edith werd in 2003 gekozen tot lid van de Tweede Kamer en in 2010 benoemd tot Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In 2017 kondigde ze aan niet meer terug te keren in een nieuw kabinet.

Edith Schippers zal in haar rol als President DSM Nederland rapporteren aan Dimitri de Vreeze, lid van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM en voorzitter van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland.

'

Reacties

article
75055
Edith Schippers nieuwe President DSM
Voormalig Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers begint per 1 februari 2019 als
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/75055/schippers-nieuwe-president-dsm-nederland/
2019-01-31T12:48:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2019/01/31124529/Edith-Schippers-DSM.jpg
DSM, DSM Nederland, Edith Schippers, minister Schippers
Nieuws, Zakelijk