Roda JC delft pas onderspit tegen Ajax na strafschoppenserie

Foto: Pro Shots / Roda JC Kerkrade

Roda JC heeft het TOTO KNVB Bekerduel tegen Ajax na een strafschoppenserie verloren. De Amsterdammers wonnen de penaltyserie uiteindelijk met 2-4.
In de dertiende minuut werd Klaas Jan Huntelaar in het zestienmetergebied neergelegd. Scheidsrechter Gözübüyük twijfelde niet en legde de bal op 11 meter. Aanvoerder Dusan Tadic benutte de penalty zonder enige moeite.

Tien minuten voor rust was het aan de andere kant van het veld raak. Ajax-doelman Lamprou vloerde de doorgebroken Mario Engels waardoor er ook voor Roda JC een penalty volgde. Ook Mitchel Paulissen faalde niet vanaf elf meter: 1-1.

Tweede helft

In de tweede helft was het vooral Ajax dat opzoek was naar een doelpunt. De Amsterdammers werden gevaarlijk via een onder andere een kopbal en een hard schot van Dolberg.

In de verlenging kreeg de thuisploeg een grote kans op een doelpunt. Invaller Mart Remans nam de bal in de zestien knap op de borst aan, draaide zich vrij en schoot met zijn linkerbeen op doel. Echter stond Lamprou in de goede hoek en kon hij de bal stoppen.

In de penalty-serie, waarvoor Onana in het veld was gekomen voor Lamprou, miste zowel Engels als Paulissen hun strafschop. Uiteindelijk schoot Daley Blind de beslissende pingel tegen te touwen: 2-4.

FC Den Bosch

Aanstaande zaterdag, 22 december, speelt Roda JC om 19.45 uur het laatste duel voor de winterstop in en tegen FC Den Bosch. Afhankelijk van de resultaten op vrijdag is het mogelijk om hier de periodetitel te pakken.

Er zijn nog enkele kaarten voor dit uitduel beschikbaar via de twee supportersverenigingen: http://www.sv-rodajc.nl & https://www.fanproject98.nl.

Bron en tekst: Roda JC Kerkrade.

Reacties

article
73718
Ajax bekert verder ten koste van dapper Roda JC
Roda JC heeft het TOTO KNVB Bekerduel tegen Ajax na een strafschoppenserie verloren. De Amsterdammers
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/73718/roda-jc-delft-onderspit-tegen-ajax/
2018-12-20T11:53:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/12/20115208/RodAjax1920V5.jpg
Ajax, bekertoernooi, Roda JC
Nieuws, Parkstad Limburg, Sport