Roda JC – Achilles ’29: ”Gewoon winnen!”

Foto: © PICS UNITED

Roda JC Kerkrade speelt vanavond een thuiswedstrijd tegen Achilles ’29.

De Limburgers willen tegen de Groesbeekse amateurs graag een goed vervolg geven aan de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (0-1) en op deze wijze een gat slaan met de zesde plek.

Hoofdtrainer René wil met de komende 3 duels binnen 10 dagen definitief afstand nemen van de zesde plek in de stand van de Jupiler League, om daarmee de eerste ronde van de play-offs te ontlopen.
Volgens Trost is zijn team erin geslaagd om de angst om te buigen in wilskracht. Bij Den Bosch werd door hard werken een heel belangrijke overwinning behaald.
Met nog 7 wedstrijden te gaan moet Roda zich allereerst verzekeren van deelname aan de play-offs. Daarnaast is het belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen. Trost: “Als we Achilles ’29 vanavond weten te verslaan, komt een definitieve plek bij de eerste 5 steeds meer binnen handbereik. Vervolgens zullen we dan tijdens de nacompetitie moeten pieken. Daartoe zijn we absoluut in staat; dit hebben we in de bekerwedstrijden tegen Heerenveen en PSV wel aangetoond.”

Vanavond tegen Achilles ’29 kan Trost niet beschikken over de geblesseerden Jacobs (lies), Ramos (rug), Plat (enkel) en Höcher (hamstring).
Anco Jansen zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit en is in het duel tegen Sparta Rotterdam van maandag 6 april 2015 weer inzetbaar.

Het duel tussen Roda JC Kerkrade en Achilles ’29 begint vanavond om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion.