‘Wintertijd Heerlen’: Hét nieuwe winterevenement van regio Parkstad

Foto: VVV Zuid-Limburg / Wintertijd Heerlen

Van 13 december 2018 tot en met 6 januari 2019 vindt Wintertijd Heerlen plaats in het centrum van Heerlen. Dit moet uitgroeien tot ‘hét nieuwe winterevenement van regio Parkstad’.
Diverse programma’s boordevol demonstraties, muziek, entertainment en activiteiten lopen naast elkaar en zorgen ervoor dat er iedere dag iets te zien, te doen en te beleven is. Op die manier vinden er dagelijks voor jong & oud aantrekkelijke programmaonderdelen en activiteiten plaats.

Schaatsen

Zo zijn er op en rondom de schaats- en glijbaan diverse schaatsgerelateerde activiteiten.
In het openingsweekend valt onder andere te genieten van een kunstschaatsshow van kunstschaatsclub Artistic.De professionele ijshockeyers van Microz Eaters Limburg komen een spectaculaire demonstratie op het ijs neerzetten.
Ook wordt de schaatsbaan ingezet om schoolschaatsen te realiseren.
In de tweede week van ‘Wintertijd Heerlen’ maken circa 2000 kinderen op een aantrekkelijke manier kennis met de schaatssport, met het belang van sport en beweging, en met de stad Heerlen in het algemeen. Ook organiseert Samen Parkstad op verschillende dagen een curlingcompetitie. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. Daarnaast wordt de schaatsbaan ingezet voor activiteiten als discoschaatsen, oudjaarsschaatsen, polonaise-schaatsen en verzorgt de jeugd van VJB Smoke Eaters uit Geleen diverse clinics op de schaatsbaan op het Pancratiusplein.

Wintercafé

Eveneens een volle programmering in het wintercafé.
Behalve dat het een aangename plek is om onder het genot van een hapje en een drankje alle schaats- en glijtaferelen te bewonderen, wordt deze locatie ook ingezet voor diverse activiteiten en programmaonderdelen.
Vrijwel iedere avond wordt gezorgd voor muzikale invulling in diverse genres en stijlen.
Zo zorgt bijvoorbeeld Tonca voor een complete feestavond, verzorgt D.E.M. een avond met een ‘rocktintje’, wordt er een après-ski party georganiseerd met DJ Rooy, een nieuwjaarsborrel met Wim Frijns en Lex Nelissen en dient het wintercafé als ‘carnavalskroeg’ rondom de proclamatie van de nieuwe prins van H.V.V. De Winkbülle.
Naast de muzikale programmering kunnen de bezoekers ook actief deelnemen aan uiteenlopende activiteiten. Denk aan een workshop ‘kerststuk maken’, een kerstbingo, het in levende lijve ontmoeten van de kerstman himself of een reis-inspiratie-beurs. Werkelijk alles komt aan bod.

Winterpark

Op de Bongerd komt dit jaar een idyllisch winterpark.
In twee grote aan elkaar gekoppelde tipitenten worden van donderdag tot en met zondag ‘De winteravond van Lex’ georganiseerd. Bandjes en artiesten in verschillende genres betreden hier het podium om bezoekers een fijn avondje-uit te bezorgen. De Rolling Beatles, Max Skavelaar, Dr. Funk & Mr. Soul, Monty’s Revenge en vele anderen passeren de revue. Daarnaast zijn op de Bongerd overdag diverse akoestische muziekoptredens, dansvoorstellingen en activiteiten als koekjes bakken, een salsa workshop et cetera.

Extern programma

Tot slot is er ook een programma ontwikkeld dat verder reikt dan ‘de twee pleinen’.
De organisatie komt, in samenwerking met diverse (horeca)ondernemers uit de binnenstad, met een extern programma. Zo kan men bijvoorbeeld de kerststal in de Pancratiuskerk bekijken, zijn er diverse muzikale optredens bij De Tapperij en in café Bluff en zijn er verschillende voorstellingen in het Parkstad Limburg Theater.

Samengevat is er tijdens Wintertijd Heerlen voor iedereen van alles te zien, te doen en te beleven.
Kijk voor een gedetailleerd overzicht op www.wintertijdheerlen.nl of op de facebookpagina van Wintertijd Heerlen.

Reacties