Wonen Limburg nieuwe eigenaar van Saffierflat in Heerlen

Foto: Google StreetView

Wonen Limburg heeft de Saffierflat aan de Sittarderweg gekocht. Dit woningcomplex stond sinds afgelopen zomer volop in de aandacht vanwege de aanpak van lang aanhoudende overlast in de buurt. De koop van en investering in het complex door Wonen Limburg past binnen de probleemaanpak volgens de ‘methode hartslag’.

Wonen Limburg

Na overleg bereikten gemeente Heerlen en Wonen Limburg overeenstemming over een volgende stap voor verbetering van de situatie. Wonen Limburg is sinds 30 november 2018 eigenaar van de Saffierflat. Zij ziet het als haar maatschappelijke taak om te investeren in de veiligheid en leefbaarheid van buurten en wijken.
De woningcorporatie wil samen met de gemeente een buurtsteunpunt realiseren in de flat, waarin ook andere maatschappelijke partners ondersteuning kunnen bieden aan bewoners en omwonenden.
Verder heeft Wonen Limburg in de toekomst plannen om de appartementen te verduurzamen en te renoveren, zodat ze een prettig en fijn thuis bieden aan de bewoners.
De huurders van de flat zijn intussen persoonlijk op de hoogte gebracht van de overname.

‘Methode hartslag’

De flat was voor omwonenden al lang een doorn in het oog.
Bewoners met uiteenlopende problemen, drugshandel en geschreeuw zorgden voor een situatie die onacceptabel was.
Besloten werd de problematiek aan te pakken met de methode ‘hartslag’; harde handhaving gecombineerd met zorg voor mensen die het nodig hebben. Waarbij tevens partijen als gemeente, politie en zorgpartners intensief samenwerken.
Na overleg met de omwonenden werd er hulp verleend, mensen aan een andere woning geholpen, en werd er gehandhaafd en enkele woningen gesloten.
Door de intensieve aanpak werd het rustiger in en rond de flat. Het aantal klachten nam drastisch af.

De aankoop van de flat door Wonen Limburg is een volgende stap in de verbetering van de situatie.

Reacties