Vrije trappen en penalty bezorgen Roda JC de overwinning tegen Telstar

Foto: Pro Shots / Roda JC Kerkrade

Na de smadelijke 0-2 nederlaag afgelopen zondag tegen MVV pakte Roda JC gisteren tegen Telstar de draad weer op een positieve manier op. In eigen stadion werd het 3-0 tegen de ploeg uit Velsen-IJmuiden, dankzij twee treffers van Mario Engels die dankzij de geseponeerde rode kaart mee mocht spelen.
Ook had hoofdtrainer Robert Molenaar een basisplaats ingeruimd voor Niels Verburgh die terugkeerde na een blessureperiode van ruim 2,5 maanden.

Bovenliggende partij

Roda JC was in de beginfase van de wedstrijd de bovenliggende partij maar wist dit aanvankelijk niet om te zetten in een voorsprong. Vooral dankzij Telstar-doelman Zonneveld die een aantal keren knap redding bracht bij doelpogingen van Engels en Remans.
Na 38 minuten spelen legde Engels aan voor een vrije trap die door niemand werd aangeraakt en zo achter doelman Zonneveld belandde: 1-0.
Na een overtreding op Remans verzilverde Engels de hierop volgende penalty door de bal snoeihard in het dak van het doel te jagen: 2-0. De Duitse spits noteerde hiermee zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Paulissen

In de rust bleef Henk Dijkhuizen in de kleedkamer achter, Mitchel Paulissen was zijn vervanger. Na een kwartier spelen zette de Kerkradenaar de 3-0 op het scorebord. Paulissen legde aan voor een vrije trap en schoof de bal heel eenvoudig onder de muur door. Doelman Zonneveld was kansloos.
In de minuten hierna probeerde de thuisploeg ook de vierde treffer te maken. Maar een poging van Milts spatte uiteen op de paal waardoor het bij 3 doelpunten bleef.

TOP Oss

Komende vrijdag (30 november) speelt Roda JC tegen TOP Oss. De Ossenaren versloegen gisteren koploper Go Ahead Eagles en zijn de 3 koplopers van de Keuken Kampioen Divisie tot op 2 punten genaderd.
Deze wedstrijd is, behalve voor de stand, ook belangrijk voor de strijd om de tweede periodetitel. TOP Oss gaat hierin nog ongeslagen aan kop, Roda JC is vierde met 3 punten achterstand op TOP Oss.
De uitwedstrijd begint vrijdag om 20.00 uur in het Frans Heesen Stadion in Oss.
Uitkaarten voor dit duel zijn online te koop via www.rodajc.nl.tickets.

Bron en tekst: Roda JC Kerkrade

Reacties

article
72758
Roda JC - Telstar: 3 - 0
Na de smadelijke 0-2 nederlaag afgelopen zondag tegen MVV pakte Roda JC gisteren tegen Telstar
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/72758/roda-verslaat-telstar/
2018-11-24T13:27:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/11/24131524/RODTEL1920V1.jpg
Roda JC, Roda JC Kerkrade, Telstar, TOP Oss
Nieuws, Sport