Vanaf komende vrijdag een maand lang Weihnachtsmarkt in Aachen

Foto: Andreas Steindel / Aachener Weihnachtsmarkt

Op 23 november gaat voor de 46e keer de traditionele Aachener Weihnachtsmarkt van start. De reuze-Printenmann is dan opgezet, en de Kerstboom opgetuigd. Om 19.00 uur gaan de luiken open van de talrijke houten kerstkraampjes van een van Europa’s mooiste kerstmarkten, op slechts enkele kilometers bij ons vandaan.
Tot zondag 23 december kan iedereen hier rondom de Dom en het Rathaus gemütlich komen slenteren en naar hartenlust vaak bijzondere kerstspulletjes kopen, halve meters Bratwurst eten, van de Aachener Printen snoepen en glühwein drinken.

Adventsmarkten

Foto: Andreas Steindel

Naast de ‘hoofd-Kerstmarkt’ rondom het Raadhuis en de Dom zijn er ook nog twee Adventsmarkten: aan Holzgraben en aan de Kugelbrunnen.
Nieuw dit jaar is het curling op de markt aan de Holzgraben. Op drie banen kan hier het ‘Eisstockschießen’ gespeeld worden, tot 24 deelnemers gelijkertijd.

Koopzondag en late-nightshoppen

Op 9 december is er in Aachen een speciale koopzondag waarop de winkels van 13.00 tot 18.00 uur hun deuren geopend hebben. De zaterdag erna, 15 december, kunt u op de Kerstmarkt én in de winkels tot 22.00 uur ‘late-nightshoppen’.

Vervoer

Vanuit Heerlen zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer naar Aachen.
Gaat u met de auto (met mileusticker…) dan kunt u gebruik maken van zo’n 1600 P&R-parkeerplaatsen.
Deze zijn te vinden bij:

  • Westfriedhof (Vaalser Straße);
  • Waldfriedhof (Monschauer Straße);
  • Tivoli-Parkhaus (Krefelder Straße);
  • Parkplatz Jülicher Straße/Berliner Ring.

Bij deze P&R-parkeerplaatsen zet u uw auto neer en u kunt vervolgens voor slechts € 5,- met de bus heen- en terugreizen naar de binnenstad van Aachen. Met maximaal 5 personen. De P&R-tickets zijn bij de buschauffeur te koop. Parkeert u in de Tivoli-parkeergarage, dan fungeert het parkeerticket dat u bij binnenkomst uit de automaat moet halen tevens als vervoersbewijs voor de bus.

Weihnachtsmarkt Aachen

  • Van 23 november tot en met 23 december.
  • Dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur, met uitzondering van 23 november (officële opening om 19.00 uur) en op 25 november (Totensonntag), dan opent de markt pas om 18.00 uur. En op 15 december tijdens het late-night-shoppen geopend tot 22.00 uur.
  • Kijk voor meer informatie en het randprogramma op de website www.aachenweihnachtsmarkt.de.
Foto: Aachen Tourist Service