Deelder & Van der Lek in poppodium Oefenbunker in Landgraaf

Foto: Deelder en Van der Lek / Oefenbunker

Het nieuwe jaar goed ingaan doe je natuurlijk in poppodium Oefenbunker in Landgraaf.
Op vrijdag 25 januari geven namelijk niemand minder dan Jules Deelder en Boris van der Lek een performance in Landgraaf.
Vanaf 20.00 uur zijn bezoekers welkom en de kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Deelder & Van der Lek

Deelder en Van der Lek zijn twee mastodonten tezamen op de planken: het repertoire van Deelder en Van der Lek bestaat onder andere uit pakkende, robuuste stukken maar ook prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazz-verleden. Tussendoor mogen de bezoeker verrassende maar vooral mooie verhalen en gedichten verwachten van Deelder zelf.

Deelder is niet alleen dichter maar ook auteur, beeldend kunstenaar, drummer, jazzfanaat en Spartaan. Samen met Van der Lek, tenorsaxofonist van onder andere Herman Brood en Golden Earring, treden ze al ruim 32 jaar regelmatig samen op.
Deze samenkomst is ontstaan tijdens een eerste ontmoeting op de Boulevard of Broken Dreams. Wat weinigen weten is dat dankzij de legendarische impresario Paul Acket Boris op 18-jarige leeftijd kon debuteren op North Sea Jazz, in een inmiddels al even legendarische tenor battle. Daar kruiste Boris zijn tenorsax met die van zware jongens als Arnett Cobb, Flip Phillips en Buddy Tate. Inmiddels geldt van der Lek als misschien wel de allerlaatste onversneden ‘tough Texas tenorman’ die er op deze planeet rondloopt.

Naam en faam

Deelder en Van der Lek worden (o.v.b) bijgestaan door musici van naam en faam. Gitarist Cok van Vuuren (Fay Lovsky, Ocobar, Beau Hunks, Mathilde Santing, Leo Blokhuis & Ricky Koole), drummer Arend Niks (Corrie en de Grote Brokken, New Niks, Orkater, Scapino Ballet & John Cale) en bassist Peter Wassenaar (Big Jay McNeely, Bram Vermeulen, Maarten van Roozendaal).
Deze formatie heeft recentelijk het album JAZZ opgenomen. JAZZ verschijnt dit najaar.

Info

  • Jules Deelder (vocalen, slagwerk), Boris van der Lek (tenorsax), Peter Wassenaar (contrabas), Cok van Vuuren (gitaar), Arend Niks (slagwerk)
  • Deelder & Van der Lek, vrijdag 25 januari 2019 Live in Oefenbunker te Landgraaf.
  • Tickets voor deze avond kosten €17,50,- en zijn te koop via www.oefenbunker.com of via de ticketlink in het Facebook evenement van Deelder en Van der Lek.

Reacties