‘Op de Pedalen’: fietsen nu op de agenda in Zuid-Limburg

Foto: Provincie Limburg

Vanaf het najaar van 2018 gaat Zuid-Limburg op de pedalen. Deze week is tijdens een kick-off bijeenkomst met gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) en betrokkenen op het gebied van fietsen de beweging ‘Op de Pedalen’ gestart.
Op de Pedalen is een initiatief van Provincie Limburg, gemeente Heerlen, gemeente Maastricht, gemeente Sittard-Geleen en Maastricht Bereikbaar.

Fietsen dient veel doelen

“Uit diverse onderzoeken blijkt dat hier in het zuiden minder wordt gefietst dan in de rest van ons land. En dat terwijl fietsen zoveel doelen dient: het is leuk, je wordt er gezonder én gelukkiger van en je draagt ook nog eens bij aan een prettigere leefomgeving en een schoner klimaat. Onze fiets is zo gewoon, maar óók bijzonder”, zegt gedeputeerde Geurts.
Kortom, fietsen is een van de oplossingen in de transitie naar een duurzaam en gezond Zuid-Limburg.

Platform

Op de Pedalen lanceert voor het einde van het jaar een online én offline platform dat mensen bewust maakt van de betekenis van fietsen.
Tijdens de kick-off van Op de Pedalen zijn deze week de diverse betrokkenen, onder wie beleidsmakers, wetenschappers en ondernemers, op de hoogte gebracht van dit initiatief.
Gezamenlijk wordt nu verder gewerkt aan de ontwikkeling van Op de Pedalen.

Eind dit jaar zal het online platform van Op de Pedalen in de lucht zijn.

De Provincie Limburg gelooft in mobiliteit zonder grenzen. “We spelen in op nieuwe ontwikkelingen die reizen duurzamer, veiliger en prettiger maken. Op de Pedalen is daar een voorbeeld van.”
Lees meer op www.mobiliteitzondergrenzen.nl.