Timmermans stelt zich officieel kandidaat als voorzitter Europese Commissie

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Frans Timmermans maakte vanmiddag in Heerlen, op het terras van café Pelt, zijn kandidatuur voor de functie van voorzitter van Europese Commissie wereldkundig.
Om Jean-Claude Juncker te kunnen opvolgen zal hij eerst de Europese lijsttrekker voor de PvdA moeten worden, maar dat is door de terugtrekking van concurrent Paul Tang niet meer zo moeilijk. Dat is een ander verhaal bij de volgende stap op weg naar het voorzitterschap: de sociaaldemocraten dienen bij de Europese verkiezingen in mei aanstaande de grootste partij worden.

Coalities

In zijn poging Jean-Claude Juncker op te volgen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat Frans Timmermans coalities bouwen om steun te verzamelen in het Europees Parlement. “Voor die steun kijk ik eerst naar de linkerflank, maar daarna zoeken we steun bij de liberalen, wellicht Macron, zei de huidige vicevoorzitter in Heerlen, waar hij zijn kandidatuur presenteerde.

“Iemand uit Nederland weet wat coalities zijn”, sprak de 57-jarige politicus. “Ik heb het idee dat ik mensen samen kan brengen.”

Timmermans heeft geduchte concurrentie uit de hoek van de grootste fractie in het parlement, de christendemocratische EVP. De uiteindelijke keuze wordt gemaakt door de regeringsleiders, onder wie premier Rutte. “Nederland wil gaan voor de zwaarst mogelijke portefeuille”, aldus Timmermans. “Ik hoop dat ik daarin slaag. Ik denk namelijk dat voorzitter van de EC een behoorlijk zware portefeuille is.”

btrhdr

Reacties

article
71105
Frans Timmermans kandidaat voorzitter Europese Commissie
Frans Timmermans maakte vanmiddag in Heerlen, op het terras van café Pelt, zijn kandidatuur voor
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/71105/timmermans-zoekt-medestanders-voor-topbaan-eu/
2018-10-10T18:26:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/10/10203824/IMG_20181010_172303-e1539196740537.jpg
Nieuws