Opgefriste reuzenletters Heerlen nu in kleur oranje

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Wethouder Charles Claessens van Heerlen verzorgde vanmiddag de officiële ‘onthulling’ van de opgefriste reuzenletters aan de rotonde bij de Auroraflat. Met een verfroller kleurde hij het laatste stukje letter oranje, de nieuwe kleur die de eerst groene letters nu de komende jaren zullen hebben.
Voor de nieuwe kleur is gekozen omdat die in het logo van Buurtorganisatie GMS zit, de wijk waarvan het Lange Jan-park deel uitmaakt. Ook refereert de kleur tevens, zoals een bezoeker opmerkte, aan de Oranje Nassau mijnen waarvan de Lange Jan deel uitmaakte.

Reuzenletters

De reuzenletters, eigendom van de gemeente Heerlen, zijn drie jaar geleden gemaakt, in opdracht van centrum-organisatie Heerlen Mijn Stad.
Aanvankelijk stonden ze een tijdje voor de ingang van het station. Daarna werden ze voor Serious Request verplaatst naar het schouwburgplein.
Na afloop van dat evenement belandden ze op hun huidige plaats, aan de rand van het Lange Jan-park naast de rotonde tussen het beaastingkantoor, Auroraflat en Maankwartier, aan een van de invalswegen naar het centrum.

Nieuwe ‘look’

Na drie jaar in weer en wind was het tijd voor een nieuw likje verf. Daarbij zorgt een nieuwe ‘look’ ook weer voor nieuwe aandacht.
De restauratie van de reuzenletters is mogelijk gemaakt door de Gemeente Heerlen. Met ondersteuning van Heerlen Mijn Stad en Wonen Limburg. Andere meewerkende partijen zijn Relim, Maankwartier, Schoon GMS, School voor Praktijkonderwijs en Weller.