Burgemeester Roemer lanceert nieuwe website ‘Letterliefde in Parkstad’

Foto: Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad

Maandag 3 september 2018 lanceert de Heerlense burgemeester Emile Roemer de website ‘Letterliefde in Parkstad’ van het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad.
De onthulling van de nieuwe website vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur bij Bibliotheek Schunck* Glaspaleis op de tweede verdieping.
De website www.letterliefdeparkstad.nl, bijbehorende filmpjes en campagne zijn de concrete resultaten die het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad – met behulp van subsidie van Tel mee met Taal – heeft verwezenlijkt.

Voorkomen en verminderen van de laaggeletterdheid in de regio Parkstad

Medio 2017 is het Convenant Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad 2017-2021 door 34 organisaties en bedrijven ondertekend. Het gezamenlijke doel is het voorkomen en verminderen van de laaggeletterdheid in de regio Parkstad.

Slimme verbindingen laten ontstaan tussen de deelnemende organisaties

De betrokkenheid van de leden van het Bondgenootschap bij taal-, maar ook reken- en computervaardigheid is divers en daarom is de aanpak ook steeds anders. Juist in dat maatwerk schuilt de kracht. Het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad heeft zichzelf daarom ook de volgende opgave opgelegd voor de komende convenantperiode: de leden dienen hun individuele aanpak van laaggeletterdheid te delen, zodat er slimme verbindingen kunnen ontstaan tussen de deelnemende organisaties.

Kick-off campagne tijdens start Week van de Alfabetisering

Het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad is blij om bij de start van de Week van de Alfabetisering op maandag 3 september 2018 met de campagne te kunnen starten. De lancering vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur bij Bibliotheek Schunck* Glaspaleis op de tweede verdieping.
Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar [email protected].
Voor deze lancering vindt van 10.00 tot en met 11.00 uur op dezelfde locatie het groot Stadsdictee plaats, dat burgemeester Roemer zal voordragen.