Opening Cultura Nova brengt zo’n 20.000 mensen op de been

Vrijdagavond is de 28ste editie van Cultura Nova van start gegaan.
Zo’n twintigduizend bezoekers waren op het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen getuigen van de spectaculaire openluchtvoorstelling en Nederlandse première van ‘Carillon – the Flight of Time’.
De dansers van het Italiaanse gezelschap Kitonb lieten bungelend aan een reusachtige kraan zien geen last te hebben van hoogtevrees en, op de grond, niet bevreesd te zijn in een elastieke zandloper verknoopt te geraken.

Cultura Nova

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het duurt tot en met zondag 2 september.
Een feest voor iedereen, voor jong en oud.
Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival theater, circus, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties.
Een bezoek aan dit prachtige Heerlense festival is meer dan de moeite waard.

Festivalplein ‘Park Urbana’

Naast een uitgebreid programma aan theater- en circusoptredens en muziek- en dansvoorstellingen transformeert Cultura Nova ook dit jaar het Festivalplein (Burgemeester van Grunsvenplein) weer in een stadspark. Dit jaar valt daar de heerlijke Cultura Novasfeer op te snuiven. En rondom de houten objecten van een palletlandschap is te genieten van het heerlijke strandje bij de fontein. Je kunt er dansen op de muziek van geweldige artiesten in de Spiegeltent. Wegzinken in de verhalen van Els Huvers Kopsalon. Een film pakken in de Cinema Urbana bioscoop. Of transformeren tot een echte archeoloog met de spellen van Festijeux.

Kijk hier voor het complete programma.

 

Reacties