Schoolzomervakantie voor het zuiden ten einde

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Voor scholieren in Limburg, Zeeland, bijna geheel Noord-Brabant en een groot aantal Gelderse gemeenten zit de zomervakantie er na vandaag op.
Na zes weken vrij te zijn geweest, moet regio Zuid maandag 20 augustus weer de schoolbanken in.
Bij het voortgezet onderwijs beginnen enkele scholen niet meteen op maandag maar later in de week.

Een week later (maandag 27 augustus) begint het schooljaar voor leerlingen in de regio Midden Nederland, waaronder de provincies Utrecht en Zuid-Holland evenals delen van Gelderland. De week daarna zijn de leerlingen in het noorden van ons land (Noord-Holland, Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland) aan de beurt.
Ook voor studenten zit die maandag, 3 september, de zomervakantie er op en beginnen zij aan een nieuwe reeks colleges.

Vakantiespreiding

De periodes van de zomervakantie wisselen elk jaar per regio. Zo kunnen leerlingen uit een regio het ene jaar vroeg in het seizoen op vakantie en het andere jaar laat. Bij de vakantieplanning houdt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap rekening met een evenwichtige verdeling van vakanties over het schooljaar, evenals met de eindexamens.

Campagne VVN

Veilig Verkeer Nederland (VVN) begint maandag met zijn jaarlijkse campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Daarmee wil VVN automobilisten alert maken op kinderen die weer naar school gaan. Volgens de organisatie is er in de eerste weken van het nieuwe schooljaar een piek te zien in het aantal ongevallen met brugklassers. Deze jongeren hebben nog weinig ervaring in het verkeer en kennen vaak de nieuwe route naar school nog niet. De campagne van VVN is landelijk en is herkenbaar aan de bekende spandoeken in de buurt van scholen.

Herfstvakantie

De volgende schoolvakantie is de herfstvakantie. Deze begint voor het zuiden op 13 oktober en duurt een week. De week daarna is het noorden en regio Midden aan de beurt. Dit is wel een adviesdatum, scholen mogen hiervan afwijken.

Reacties