Sluit de zomer(vakantie) gezellig af op het 50ste Bekkerveldfestival

Foto: BekkerveldFestival

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus vindt voor de 50ste keer het Bekkerveldfestival plaats. Dat gebeurt in de multifunctionele accommodatie ‘A Gene Bek’, de thuisbasis van RKSV Bekkerveld. En omdat aan een jubileumeditie een extra goed programma behoort te zitten, pakt de organisatie van het Bekkerveldfestival dit jaar nog eens extra uit.

50 jaar Bekkerveldfestival

Op donderdag vindt een nieuwe XXL editie van BIZAR plaats, een jongerenconcept dat voor deze editie met SBMG en Bokoesam opnieuw dé nederhop artiesten van dit moment naar Heerlen weet te halen.
Op vrijdag wordt een nu al spraakmakende jubileumborrel georganiseerd, die naadloos overloopt in het avondprogramma met coverband Blizzert, DJ Kevin S en Mental Theo als knallende afsluiter.
Zaterdag staan eerst WeZienWel en LIJN7 op het podium, waarna Rewind Amsterdam heen en weer laveert tussen de hitjes van toen en de hits van dit moment.
Op de afsluitende zondag betreden South Soul Collected en Nur Deutsche Welle het podium.

Programmaoverzicht

Op donderdag 16 augustus staat naast SBMG, Bokoesam en FRNKIE ook een aantal regionale artiesten op de line-up. Jonna Alvarez en D-Squared maken het programma compleet.

De vrijdag start met een spraakmakende jubileumborrel. De ideale gelegenheid om herinneringen van de club en het festival op te halen in een informele, gezellige sfeer.
Vanaf 20.30 uur start de interapptive coverband Blizzert die door optredens tijdens Heineken promoties een enorme naam heeft opgebouwd. Tussendoor zweept allround DJ Kevin S het publiek op, voordat niemand minder dan Mental Theo de slotact voor zijn rekening neemt.

De zaterdag van het festival, 18 augustus, begint om 12.30 uur met diverse optredens van Parkstad Popstad Talents – Next Generation. Later op de middag neemt coverband WeZienWel het podium over. Met een unieke mix aan bewerkte covers van 1960 tot nu. Het avondprogramma wordt gevuld door LIJN 7 en Rewind Amsterdam.
LIJN 7 staat bekend om haar energieke shows. Licht, rook, confetti en opzwepende muziek zijn de ingrediënten voor een geweldig optreden. Het landelijk bekende Rewind Amsterdam zal het publiek uiteindelijk los laten gaan op een unieke mix tussen The Jackson 5, Nelly, Beyonce en het hete heden. Take that.. Rewind it back!

De zondag begint al om 11.11 uur, dan is traditioneel het ‘Spek & Ei Treffen’.
Vanaf 15.00 uur brengt South Soul Collected onvervalste Soul van onder andere James Brown, Otis Redding en Stevie Wonder ten gehore.
Het Bekkerveldfestival wordt ‘s avonds afgesloten met onversneden Duitse nummers uit de 80’er jaren door Nur Deutsche Welle.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op www.bekkerveldfestival.nl en/of www.wijzijnbizar.nl.