Maandag 20 augustus begint sloop van Schinkelkwadrant / de Plu

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vanaf 20 augustus start de sloop van grote delen in het zogenaamde Schinkelkwadrant, het gebied gelegen tussen de Schinkelstraat, Honigmannstraat, Promenade en Geerstraat. Over ongeveer acht maanden zal dit blok er totaal anders uitzien.
De oude Plu, de daarboven gelegen kantoorruimtes en grote delen in het blok Schinkel-Zuid zijn dan gesloopt. Ook het Megapool-gebouw aan de Honigmannstraat 47 en drie panden in de Schinkelstraat zijn dan uit het stadsbeeld verdwenen.

Waar nu op de Promenade nog muren staan ontstaat straks ruimte met een doorkijk tot aan de Schinkelstraat. Deze vrijgekomen ruimte wordt van groen voorzien en gebruikt om de nieuwbouw van mooie, hoogwaardige woningen in de Heerlense binnenstad mogelijk te maken.

‘Urban living’

De herontwikkeling van het Schinkelkwadrant vormt de tweede kern van de ontwikkeling van urban living na het Maankwartier. Leegstaande kantoren en winkelpanden worden hier uit de markt gehaald en gesloopt. Ze maken plaats voor een aantrekkelijk woongebied met nieuwe woningen in een parkachtige setting.
Met de sloop van het Schinkelkwadrant wordt de eerste stap gezet in het veranderen van dit stukje stad in een ‘Central Park’.

Sloopwerkzaamheden Schinkelkwadrant

De sloopwerkzaamheden beginnen aan de Schinkelstraat. Vanaf 20 augustus worden in de Schinkelstraat bouwhekken geplaatst.
Vervolgens wordt uit de te slopen panden het asbest verwijderd. Als dit op een veilige manier gebeurd is wordt met de rest van de sloopwerkzaamheden begonnen. Vanuit de kant van de Schinkelstraat werken de slopers in de richting de voormalige Plu.

Schutting

In oktober wordt een hoge houten schutting, met kijkvensters, aan de kant van de Geerstraat en de Promenade geplaatst. Via deze kijkvensters kan iedereen op een veilige manier zien wat in het Schinkelkwadrant gebeurt.
De sloop van het Schinkelkwadrant/de Plu duurt tot ongeveer februari 2019.
Mochten er bij de sloopwerkzaamheden archeologische vondsten aan het daglicht komen dan kan de sloop langer mogelijk langer gaan duren.

Reacties

article
68844
Eerste stap naar een 'Central Park' in Heerlen
Vanaf 20 augustus start de sloop van grote delen in het zogenaamde Schinkelkwadrant, het gebied
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/68844/20-augustus-begint-sloop-schinkelkwadrant/
2018-08-06T15:22:47+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/08/06151845/schinkelkwadrant-plu.jpg
Central Park, Schinkelkwadrant, sloop, winkelcentrum De Plu
Gemeente, Nieuws