Neverland Festival: 15.000 bezoekers uit 16 verschillende landen

Van Spanje tot Polen, van Frankrijk tot Duitsland en zelfs iemand uit Zuid-Amerika: de eerste editie van Neverland Festival trok ongeveer 15.000 unieke bezoekers uit 16 verschillende landen.
Een aangename bevestiging voor de organisatoren, die ambities hadden om een dancefestival met internationaal karakter te organiseren.

Droom

Neverland Festival begon 10 jaar geleden als een droom van Tim Italiaander en Rob Schins, beide jonge ondernemers uit Heerlen.
Toen eind 2017 de mogelijkheid ontstond om een dergelijk evenement te organiseren bij Megaland Landgraaf werd er dan ook meteen tot actie overgegaan.
In amper 6 maanden tijd werd een professioneel team verzameld en een internationaal georiënteerde line-up geboekt. Tevens ging een enorme marketingcampagne van start in Nederland, Duitsland en België.
Zo werd Megaland op 14 en 15 juli het decor van een sprookjeswereld met DJ’s als Steve Aoki (USA), Above & Beyond (UK), Dada Life (Zweden) en Deborah De Luca (Italië).

Podia

Als hoofdpodium werd een enorme boom van 40 meter breed en 22 meter hoog opgetuigd. Die werd 3D uitgesneden, de eerste keer dat deze techniek in Nederland werd ingezet.
Techno-liefhebbers konden hun hart ophalen bij een stage geïnspireerd door de Limburgse mijnen.
Het derde podium was ‘The House Factory’ en bood een industriële uitstraling.
Beide festivaldagen werden afgesloten met een uitgebreide vuurwerkshow en een enorm applaus van het publiek.

De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie en maakt alvast plannen voor volgend jaar. De nieuwe datum wordt in het najaar bekend gemaakt.