‘Heerlerbaan Loopt!’ in de eerste week van september

Foto: Heerlerbaan Loopt!

Op 5, 6 en 7 september 2018 wordt er gewandeld op Heerlerbaan. Een groep enthousiaste ouders van leerlingen van basisschool De Windwijzer organiseert dan voor de eerste maal ‘Heerlerbaan Loopt!’

“Een tijdje geleden begonnen we met het organiseren van een wandeling”, vertelt Loes Eisermann, een van de organisatoren. “Niet alleen als een sportief evenement, maar meer nog om een gevoel van saamhorigheid te creëren tussen de bewoners van Heerlen. Dat idee is nogal uit de hand gelopen. Er bleek namelijk veel animo voor ons initiatief en ook het bedrijfsleven was erg enthousiast om mee te doen.
Inmiddels hebben we een mooi evenement op poten gezet. De omvang is zodanig groot dat er een vergunning moest worden aangevraagd. Ook de veiligheid van de deelnemers moest professioneel worden gegarandeerd. Hierbij kregen wij van alle kanten hulp. Onder andere van de gemeente Heerlen. Met de juiste papieren op zak weten we zeker dat we er een fijne eerste editie van Heerlerbaan Loopt! van kunnen maken.”

Drie dagen wandelen en gezelligheid

Op 5, 6 en 7 september gaat er dus gewandeld worden. Startpunt is het schoolplein van basisschool De Windwijzer aan de Egstraat 20.
Deelnemers kunnen per avond kiezen uit een wandeling van 2,5 of 5 kilometer.

“Je kunt je inschrijven voor 3 dagen. Deelnemers zijn dus alle drie de dagen welkom, waarbij we de wandelaar die elke avond heeft meegelopen op de laatste avond wat extraatjes aanbieden. Maar uiteraard ben je ook welkom als je maar 1 of 2 keer kunt of wilt meelopen. De eerste en laatste avond zullen wel extra leuk zijn, gezien de opening, het eindfeest op de laatste avond en een paar bijzondere gasten die dan aanwezig zullen zijn.
Wij hebben 6 routes uitgezet. Je maakt dus iedere avond een andere wandeling. Kies je op de eerste dag voor de 5 kilometer, en wil je de tweede avond toch liever 2,5 kilometer lopen, dan kan dat ook. En tijdens iedere wandeling kom je onderweg een gezellige tussenstop tegen waar iets lekkers wordt aangeboden.”

Wandelen: gezond en gezellig

Alleen of samen, met een groep, of met een hele club drie avonden actief bezig zijn met een leuke wandeling. Lopen is nu eenmaal hartstikke gezond. En samen wandelen is ook nog eens reuze gezellig. Waarom zou je op de bank ploffen na het eten, als je er samen met een heleboel andere mensen een toffe avond van kunt maken? Dus trek begin september je makkelijke schoenen aan, kom van de bank en kom lopen op Heerlerbaan!

Programma

Wat kun je allemaal verwachten? Drie avonden Fit en Fun, muziek, activiteiten, leuke kraampjes, een verzorgde innerlijke mens, een loterij, optredens, bekende en onbekende gasten, een spectaculair eindfeest en nog veel meer.
Zo zal de opening gedaan worden door een bekende tv-presentatrice/DJ die tevens ambassadeur is van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht, een mooi project van de GGD).

“Elke avond starten we voor het vertrek met een vrolijke warming-up. Onderweg kom je tijdens alle routes een gezond hapje en/of drankje tegen, en je leert de omgeving misschien wel van een hele andere kant kennen. En of je er nu 1 of 2 uur over doet: het team van ‘Heerlerbaan Loopt!’ zal trots op je wachten wanneer je aan het eindpunt je stempel komt halen.
Op de laatste dag, vrijdag 7 september, sluiten we de eerste editie van ‘Heerlerbaan Loopt!’ af met een gezellig buurtfeest, waarvoor niet alleen alle wandelaars, maar ook geïnteresseerden die niet meegelopen hebben, zullen worden uitgenodigd. Met behulp van bijzondere gasten en onze DJ maken we er echt een topavond van.”

Informatie

Lopen jullie mee? Kijk voor meer informatie, en inschrijven, op www.heerlerbaanloopt.nl of via facebook.
Je betaalt €2,- per persoon en voor de eerste 500 deelnemers staat er op 5 september een mooie goodiebag klaar.

Overigens hoef je zeker geen inwoner van Heerlerbaan te zijn om mee te doen, iedereen is welkom!

Reacties