Tom Dumoulin start vrijdag 3 augustus in de RaboRonde Heerlen

Foto: Cor Vos / Team Sunweb

Tom Dumoulin start op 3 augustus, de eerste vrijdag na afloop van de Tour de France, in de RaboRonde Heerlen. Dat meldt de organisatie van dit jaarlijkse wielerevenement, die behoorlijk in haar nopjes is met de deelname van de absolute topman van het Nederlandse wielrennen, Tom Dumoulin.

Tour / toer

Volgens Chris Tiekstra, voorzitter van de RaboRonde Heerlen, was het een hele toer om Tom Dumoulin naar Heerlen te krijgen.
“Tom heeft aangegeven graag in Heerlen te willen rijden en had die dag ook al gereserveerd. Dat is goed nieuws, maar hij kost natuurlijk wel heel veel geld. Zulke bedragen zijn voor ons als organisatie normaal niet op te hoesten. We moeten namelijk een volwaardig veld aan de start zien te krijgen, bij de mannen en de vrouwen. Dat kost al geld genoeg.”
De organisatie benaderde daarom, ‘met lood in de schoenen’, twee belangrijke sponsoren van de wielerronde, en die gaven binnen 24 uur hun akkoord om ieder de helft van het startgeld te betalen. “Tom Dumoulin dus aan de start van de RaboRonde 2018. Mooier kan mijn dag niet meer worden!” zegt een uitgelaten Tiekstra.

Voorbereidingen

De RaboRonde Heerlen vindt altijd op de eerste vrijdag na de Tour de France plaats.
Op vrijdag 3 augustus staan naast Tom Dumoulin ook andere Nederlandse deelnemers aan ‘La Grande Boucle’ aan de start in Heerlen.
Ook voor de vrouwen is er een volwaardig criterium en net als vorig jaar is er ook weer een tijdrit voor de heren.

Feest

De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland.
Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.
De toegang van de RaboRonde Heerlen is gratis.

Programma

  • 15.00 uur Start Rabo WielerPlaza
  • 18.00 uur Reclamekaravaan
  • 18.30 uur Start tijdrit heren
  • 19.00 uur Start dames
  • 20.00 uur Finish en reclamekaravaan
  • 20.30 uur Start heren
  • 22.00 uur Finish heren
    Start festiviteiten op horecapleinen

Reacties