Bouw BMV Hoensbroek Zuid kan na de bouwvakantie alsnog van start

Foto: Gemeente Heerlen

Direct na de bouwvakvakantie begint Bouwbedrijven Jongen met de nieuwbouw van de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening Hoensbroek Zuid.
Deze BMV verrijst op de hoek van de Auvermoerstraat / Monseigneur Feronlaan in Nieuw Lotbroek.

Extra bedrag beschikbaar

Afgelopen jaar moest de bouw van deze BMV nog worden uitgesteld. Door de fors gestegen prijzen in de bouw vanwege de economische groei kon de gemeente Heerlen toen geen aannemer vinden die het gebouw wilde realiseren voor het bedrag dat door de gemeenteraad beschikbaar was gesteld.
Nu de gemeenteraad met een extra bedrag over de brug is gekomen kan de eerste paal binnenkort alsnog de grond in. Nog vóór de bouwvakvakantie wordt de bouwplaats ingericht, zodat direct na vakantie met de realisatie kan worden begonnen.

Multifunctioneel gebouw

In de BMV vindt onder andere basisschool Wonderwijs onderdak. Die school ontstaat door het samengaan van de scholen Dr. A. Schweitzer, Nieuw Lotbroek en de Voeëgelsjtang.
Ook een peuterspeelzaal, voor- en naschoolse opvang, logopedie en verenigingen worden in de BMV gehuisvest, die gebruiksvriendelijk en zeer duurzaam wordt uitgevoerd.

Klaar voor de toekomst

Wethouder Jordy Clemens: “Ik ben heel blij dat we kunnen beginnen met de bouw van de BMV. Volgend jaar staat er hier een geweldig gebouw om te leren, spelen en om elkaar te ontmoeten. En dat op een hele duurzame manier, klaar voor de toekomst.”

In gesprek met bewoners en toekomstige gebruikers

Momenteel is de gemeente nog in gesprek met bewoners en toekomstige gebruikers. Om het gebouw en de buitenruimte er omheen zo veel mogelijk aan de wensen en behoeften van de toekomstige gebruikers en omwonenden te laten voldoen worden deze nu nog volop geïnventariseerd en besproken.

Reacties

Cookieinstellingen