Tropisch feestje tussen de kastanjes van de kerk van de H. Moeder Anna

Dr. Funk & Mr. Soul in de Tent van Lex
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Vanmiddag en vanavond is het opnieuw feest op het Bekkerveld in Heerlen. De tweede dag van ParkCity Live 2018 rolt zich dan af onder opnieuw tropische weersomstandigheden.

Tropisch feestje

Op zaterdag 30 juni sloot het eerste half jaar van 2018 af met een tropisch feestje tijdens de eerste dag van ParkCity Live. Gekenmerkt door lange rijen voor de watertappunten van de WML waar bekers en waterzakken gevuld werden om de dorst te lessen en het hoofd koel te houden. En om het stof uit de keel te spoelen dat door de duizenden festivalgangers van de droge grasbodem werd afgesloft.

Line-up

Een mooie line-up verzorgde de muzikale omlijsting van dit familie-popfestival, waar verder vooral veel gekuierd, bijgepraat, gelachen, genetwerkt en genoten werd van de grote variƫteit aan hapjes en drankjes. In de tijd die overbleef kon dan naar de muziek geluisterd worden.
Mede door een andere inrichting van het festivalterrein voelde het dit jaar iets ruimtelijker aan en konden de ruim 12.000 bezoekers hun weg vinden tussen de eettentjes en de 5 area’s waar een divers programma aan muziek en cultuur werd geboden.
Van topacts als Anouk, die tussen elf en twaalf uur gisteravond de eerste dag afsloot, en Nena die de hele mainstage had laten volbouwen voor haar grote band maar die toch vrij vlot midden tussen het publiek opdook op ‘de kleinste stage van Europa’, samen met haar gitarist en drummer.
Ook Chef’Special, Waylon, My Baby en Kraantje Pappie lieten een goede performance achter op het grasveld tussen de hoge kastanjebomen naast de Annakerk aan het Bekkerveld.

Op de andere locaties, bijvoorbeeld bij het DJ-vliegtuigje en in de tent van Lex, was het eveneens goed toeven en bewegen. In de tent van Lex kregen op de late avond Dr. Funk & Mr. Soul met z’n tweetjes nog talloze vermoeide voetjes van het gras en zelfs een gedeelte van het vrouwelijk publiek op het podium met hun aansprekende funky grooves en rauw stemgeluid.

Zondag 1 juli

Vandaag nog het vervolg van ParkCity Live.
De tweede helft van 2018 wordt op mainstage muzikaal afgetrapt met ‘onze eigen’ Lotte Walda+Band, en gaat via topacts als BIG2, Miss Montreal, Ronnie Flex (beide twee weken geleden nog op mainstage Pinkpop), Racoon, de Catalaanse feestband La Pegatina (voor de derde keer op rij op ParkCity Live met een ultieme poging om ook het VIP-bordes in beweging te krijgen) naar de afsluiting van Guus Meewis op het Bekkerveld. Guus met een nog zachtere G dus vanavond.

Waylon op ParkCity Live 2018, foto: Heerlen.nieuws.nl
'

Reacties

article
67733
ParkCity Live 2018, vandaag dag twee
Vanmiddag en vanavond is het opnieuw feest op het Bekkerveld in Heerlen. De tweede dag
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/67733/tropisch-feestje-tussen-de-kastanjes-van-de-kerk-van-de-h-moeder-anna/
2018-07-01T13:54:50+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/07/01134902/IMG_20180630_224924.jpg
Anouk, Guus Meewis, ParkCity Live
Cultuur & Amusement, Nieuws, Parkstad Limburg