Getuigen gezocht van overval op ijzerhandel in Heerlen

Foto: Politie.nl

In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 mei vond een gewapende overval plaats bij een woning van een ijzerhandel aan de Beitel in Heerlen.
De politie geeft nu bewakingsbeelden vrij en vraagt getuigen om te helpen in het lopende rechercheonderzoek.

Omschrijving

Het is rond 03.00 uur als er vier personen, vermoedelijk allemaal gekleed in dezelfde overals en bivakmutsen, aankomen bij een woning aan de Beitel in Heerlen. Met behulp van een ram forceren de toegangsdeur en gaan gewapend met vuurwapens de woning binnen waar op dat moment de bewoners, waaronder ook hun dochter en kleinkind, liggen te slapen.

Bedreiging

In de woning bedreigen de overvallers de bewoners en vindt een worsteling plaats met de mannelijke bewoner. De daders vluchtten uiteindelijk zonder buit.
De verdachten maakten gebruik van een donkerkleurige BMW, vierdeurs model. Het precieze type waarmee ze wegvluchten is onbekend.
De mannelijke bewoner raakte lichtgewond bij de overval.

Onderzoek

Direct na de woningoveral begon de politie met een technisch onderzoek in en rondom de woning. Ook hielden agenten een buurtonderzoek en zijn getuigen opgeroepen om zich te melden.
In het lopende onderzoek van de recherche zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Daarom worden nu bewakingsbeelden vrijgegeven van de verdachten en de door hen gebruikte auto.

De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen die meer weten over dit incident en/of (de vluchtroute) van de daders.
Heeft u iets gezien of gehoord dat het onderzoek mogelijk verder kan helpen? Neem dan contact op via 0900 – 88 44 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omschrijving bewakingsbeelden

Op de bewakingsbeelden die na de woningoverval zijn veiliggesteld zijn de vier overvallers te zien. Ze dragen opvallende overals en een bivakmuts over hun hoofd. Ze hebben een zaklamp en ook vuurwapen bij zich als ze met geweld via de toegangsdeur de woning binnengaan.

Op andere bewakingsbeelden die vlak na de overval zijn gemaakt in de omgeving van de woning is de donkerkleurige BMW te zien. De verdachten zijn weggereden via de Beitel in richting van Simpelveld.

Vragen

  • Wie kent of herkent de verdachten op de bewakingsbeelden?
  • Wie kan meer vertellen over de gebruikte BMW van de verdachten? Of heeft deze gezien in de nacht van 2 mei jongst leden?
  • Wie kan er meer informatie geven over deze zaak?

Deel uw informatie via het digitale tipformulier op de website van de politie of via 0900 – 88 44.
Indien gewenst kunt u ook anoniem uw informatie delen via 0800-7000.

Reacties