Netwerk Gebrookerbos lanceerde 1 juni het GEBROOKERBOSFONDS

Foto: Jos Reinders

Het netwerk Gebrookerbos lanceerde afgelopen vrijdag 1 juni het GEBROOKERBOSFONDS.
Gebrookerbos is een netwerk waarin burgers zelf aan de slag gaan met het vernieuwen van lege plekken in hun buurt. Wethouder Simons van gemeente Heerlen opende de middag, en Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen lanceerde het fonds vanuit de Sociale Agenda.

Gebrookerbos

Het Gebrookerbosfonds ondersteunt burgerinitiatieven binnen Gebrookerbos. Juist die initiatieven die nodig zijn voor sociale structuurversterking in het gebied. Alle burgerinitiatieven hebben hun eigen financiering en moeten op eigen benen kunnen staan, maar aan de voorkant kan het net even helpen om een kleine startbijdrage te ontvangen. Bestaande en nieuwe burgerinitiatieven kunnen een subsidieaanvraag indienen. Gedeputeerde Van Rijnsbergen: “Fantastisch om te zien dat zo veel inwoners het initiatief nemen om hun eigen omgeving mooier, beter en gezelliger te maken! Fijn dat de provincie hier samen met IBA en de gemeente een bijdrage aan kan leveren met het stimuleringsfonds Gebrookerbos.”

Het Gebrookerbosfonds is mogelijk gemaakt door Provincie Limburg samen met IBA Parkstad en Gemeente Heerlen. Het fonds draagt bij aan een gezonder en vitaler Limburg.

Kijk hier voor meer informatie over het fonds.