Dag van de Architectuur 2018: meedoe-project Bekkerveld in Heerlen

Foto: SCHUNCK*

Culturele instelling SCHUNCK* organiseert tijdens de Dag van de Architectuur op 2 juni 2018 een meedoe-project in de Heerlense wijk Bekkerveld. Kinderen van bassischool OBS de Tovercirkel komen op vrijdag 1 juni al meehelpen.

Curator Architectuur en Stedenbouw Breg Horemans van SCHUNCK* riep al via sociale media inwoners van Parkstad en omwonenden van de Anna-kerk op om te komen meedoen. Ook mocht iedereen linten, touwen en garens brengen om het bouwwerk aan te kleden.

Tijdelijk monument

Horemans: “Bouw mee! Jong en oud zijn welkom om de handen uit de mouwen te steken. We bouwen samen aan een tijdelijk monument, dat pas af is met jouw medewerking. Studenten van de TU Eindhoven hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een ontwerp. Dat gaat een relatie aan met het park en met de Anna-kerk van architect Frits Peutz. Deze architectuur komt tot stand, weg van digitale tekentafels, in een proces van handen en hoofden die elkaar vinden in een gemeenschappelijk doel. Op 1 juni wordt de basisstructuur opgezet en gaan kinderen van lokale basisscholen alvast aan de slag met het ontwerp van een gevelpatroon. Op 2 juni worden de gevelvlakken ingevuld, waarbij iedereen, kinderen, jongeren en volwassenen, de kans krijgt om zijn/haar stempel na te laten op het monument. Ondertussen is het gebouwtje te bezoeken voor publiek.”

Rondleidingen

Het monument in Bekkerveld is ook het startpunt voor twee belevingsroutes. Die staan onder leiding van performancekunstenaars Jolien Naeyaert (BE) en Rita Hoofwijk (NL). In kleine groepjes bezoekt men de oude HTS naast Bekkerveld en/of het voormalige Coriovallumcollege aan de Klompstraat.

  • Kosten: Gratis.
  • Locatie: Bekkerveld.
  • Tijdstip: 10.00 – 18.00 uur.

Meer info en aanmelden rondleidingen vindt u hier.

Reacties