Makkelijker meldingen doen over veiligheid in jouw buurt

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Wat doe je als bewoner als je in je buurt iets ziet wat verdacht is? Waar kun je terecht om het te melden?
Dat zijn vragen die je je niet meer hoeft te stellen als je de vernieuwde Heerlen-app installeert. Want deze app is nu uitgebreid om het melden van situaties die niet pluis zijn makkelijker en efficiënter te maken.

Gebruikers van de app kunnen snel een melding maken van dingen die zij zien in de buurt en rechtstreeks versturen naar de meldkamer. Tegelijkertijd wordt er een berichtje gestuurd naar alle buurtbewoners die de app ook hebben geïnstalleerd. Zo weet iedereen dat er iets aan de hand is.

Goede omschrijving

De meldkamer beoordeelt wat er met de melding moet gebeuren. En schakelt als dat nodig is de BOA, wijkagent of politie in.
De app zorgt er door een paar eenvoudige invulschermpjes ook voor dat er een goede omschrijving gegeven wordt van wat er gebeurt, van de “verdachte”; en van de plek. Ook kan er eenvoudig een foto bijgevoegd worden. Andere buurtbewoners kunnen de melding eventueel aanvullen als zij meer informatie hebben en de wijkagent en Boa kunnen vragen stellen of aangeven hoe afgehandeld is.

De app geeft dus meer mogelijkheden om gezamenlijk de buurten veiliger te maken door betere en directe meldingen. Vind je een veilige buurt belangrijk?
Installeer dan de Heerlen-app. Te vinden in de Play-store of de Apple store.

Reacties

article
66383
Heerlen-app uitgebreid: melden van situaties die niet pluis zijn nu makkelijker en efficiënter
Wat doe je als bewoner als je in je buurt iets ziet wat verdacht is?
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/66383/meldingen-veiligheid-jouw-buurt/
2018-05-16T15:27:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/05/14204138/App-gemeente-Heerlen-1280x719.jpg
app, buurt, Heerlen.nieuws.nl, veiligheid
Gemeente, Nieuws