Samenwerkingsovereenkomst Infopoint & Natuurtransferium Land van Kalk

Foto: IBA

Maandag 14 mei ondertekenden gedeputeerde Hubert Mackus en gedeputeerde Eric Geurts van Provincie Limburg, wethouder Peter Thomas van gemeente Voerendaal, algemeen directeur IBA-Parkstad Kelly Regterschot en Bas Vervuurt van de Kunradersteengroeve een samenwerkingsovereenkomst om te komen tot een Infopoint en Natuurtransferium voor het Land van Kalk bij de Kunradersteengroeve.

Infopoint en Natuurtransferium

Het Infopoint Kunradersteengroeve en Natuurtransferium maken onderdeel uit van het Landschapspark Land van Kalk.
Het Landschapspark is het hoogste plateau van Nederland en vormt een uniek natuurgebied met gebouwen van Kunradersteen en adembenemende vergezichten.
De gemeenten Voerendaal en Simpelveld stelden samen met IBA een landschappelijke visie op voor het gebied. Daarin wordt dit plateau toegankelijk gemaakt via Poorten langs hoofdroutes richting Heuvelland, Midden-Limburg en Aken. Deze poorten zijn bedoeld als bezoekersinformatiepunt en natuurtransferium. Op deze verschillende punten in het Land van Kalk kunnen bezoekers straks de auto parkeren. Om van daaruit het gebied al wandelend of fietsend verder te verkennen.

Bezoekerspunt

Het bedrijfsgebouw van de Kunradersteengroeve wordt omgevormd tot een bezoekerspunt. Hier zullen verschillende toepassingen van Kunradersteen te zien zijn en kennisdeling van het ambacht en nieuwe productontwikkelingen plaatsvinden. Daarnaast wordt er informatie over het Land van Kalk gepresenteerd.

Het Natuurtransferium op het perceel naast de Kunradersteengroeve biedt plaats aan circa 40 auto’s in een natuurlijke omgeving, met enkele uitzichtpunten. Het transferium wordt verbonden met (bestaande) wandel- en fietsroutes in het Land van Kalk.

Het komende half jaar wordt gebruikt om de plannen concreet uit te werken en afspraken te maken over de financiering van het plan.

Reacties

article
66375
Poorten bedoeld als bezoekersinformatiepunt en natuurtransferium
Maandag 14 mei ondertekenden gedeputeerde Hubert Mackus en gedeputeerde Eric Geurts van Provincie Limburg, wethouder
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/66375/infopoint-natuurtransferium-land-kalk/
2018-05-14T16:32:14+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/05/14162014/14052018-samenwerkingsovereenkomst-1280x720.jpg
Heerlen.nieuws.nl, IBA, kunradersteen, Land van Kalk, Voerendaal
Mens, Dier & Natuur, Nieuws, Parkstad Limburg