Veel volk op de been bij Euregionale Veiligheidsdag in Heerlen

Geen gebrek aan publieke belangstelling zaterdag 12 mei voor de deelnemende instanties aan de Euregionale Veiligheidsdag. Onder een aangenaam zonnetje kwamen duizenden mensen naar het centrum van Heerlen om een indruk op te doen van diverse instanties en partijen die zich met bepaalde aspecten van de openbare veiligheid bezighouden.

Brandweer

Veel rood op het Burgemeester van Grunsvenplein. Het plein voor het theater stond vol met brandweerauto’s. Brandweer Zuid-Limburg was van de partij, evenals de bedrijfsbrandweer van Chemelot en die van Maastricht-Aachen-Airport. Maar ook gaven brandweerlieden van Belgisch Limburg en uit de regio Aachen acte de présence. Met diverse demonstraties en leuke activiteiten voor de kinderen. Want wie wil er op die leeftijd nou niet bij de brandweer. De spuitgasten in spé konden onder deskundige begeleiding al vast oefenen hoe de brandweerspuit gehanteerd en gericht moest worden.

Defensie

Op de Bongerd was het vooral de kleur groen die de boventoon voerde. Legergroen om precies te zijn. Dat had te maken met de Landmachtdagen, de Open Dagen van de Koninklijke Landmacht die dit jaar plaatsvinden van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei. Maar in Heerlen was vandaag al de officiële kick-off. Daarom stonden tal van legervoertuigen, tenten en zelfs raketlanceerinstallaties op- en opengesteld voor de toeschouwers. Niet alleen nieuwe modellen zoals heden ten dage in gebruik bij Defensie, maar ook oudere modellen die niet meer operationeel zijn wisten menig bekijks te trekken.

Degenen die bij dit alles nog behoefte hadden aan een extra adrenalinekick konden met de trap of lift naar de bovenste verdieping van het Glaspaleis. Voor de waaghalzen slechts een enkele reis. Want die durfals lieten zich vervolgens, langs een gezekerde lijn en onder deskundige toezicht, van het dakterras van SCHUNCK toch van zo’n slordige 25 meter hoogte tot op de keien van de Bongerd glijden.

Nieuwe politiewagen

Op het Pancratiusplein, in het front van de rijkgevulde terrassen, stonden diverse politiewagens en -motoren opgesteld. Daaronder ook de nieuwe ‘politie-Mercedes’, die de Volkswagen Touran van de politie gaat vervangen.
Ook op het Pancratiusplein waren Duitse collega’s van de Nederlandse Hermandad aanwezig.
Een grote militaire radarinstallatie, die normaal voor de herkenning van vliegende objecten in onrustige gebieden wordt ingezet, liet gedurende deze Euregionale Veiligheidsdag fier zijn radar rondjes draaien en zag dat het goed was.

Klik op de foto voor het bekijken van de fotoreportage.

Reacties

gallery
66242
Invasie van veiligheidstroepen in hartje Heerlen
Geen gebrek aan publieke belangstelling zaterdag 12 mei voor de deelnemende instanties aan de Euregionale
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/66242/drukte-euregionale-veiligheidsdag-heerlen/
2018-05-12T22:26:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/05/12212006/DSC_0225-1280x719.jpg
brandweer, defensie, Euregionale Veiligheidsdag, Heerlen.nieuws.nl, poltie
Nieuws, Parkstad Limburg