Komend weekeinde geen treinverkeer tussen Heerlen en Valkenburg

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op zaterdag 21 en zondag 22 april rijden geen treinen tussen Heerlen en Valkenburg in verband met werkzaamheden.
Arriva zet treinvervangende bussen in.

Bussen

Reizigers op het traject tussen Valkenburg en Heerlen kunnen gebruikmaken van stopbussen.
Deze vertrekken 2 keer per uur. Tussen 08:00 en 22:00 uur wordt de frequentie verhoogd tot 4 keer per uur en rijden ze in beide richtingen vanaf de stations Heerlen, Heerlen Woonboulevard, Voerendaal en Valkenburg. Reizigers voor de richting Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul moeten de pendelbus nemen die 2 keer per uur vertrekt vanaf station Valkenburg.

Aansluiting naar Maastricht

Vanaf station Valkenburg geldt op het aansluitende traject in de richting van Maastricht-Randwyck dat de stoptreinen volgens de reguliere dienstregeling rijden. De sneltrein krijgt een aangepaste dienstregeling en rijdt bovendien niet door naar station Maastricht-Randwyck. Reizigers voor de richting Maastricht-Randwyck moeten dus gebruik maken van de stoptreinen of de reguliere lijnbus.

Inchecken

Om gebruik te maken van de treinvervangende bussen hebben reizigers een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt. Het is in verband met de ruimte in de bus niet mogelijk een fiets mee te nemen in de treinvervangende bussen.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden.
De dienstregeling van het treinvervangende vervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg.