Kom meepraten over de toekomst van toeristisch-recreatief Limburg

Foto: SnowWorld

Maandag 16 april kunt u bij SnowWorld in Landgraaf meepraten over de toekomst van toeristisch-recreatief Limburg. Provincie Limburg organiseert dan de eerste van de vier werksessies over dit thema.

De Provincie Limburg vindt het belangrijk om haar inwoners te betrekken bij zaken zoals veranderingen in het landschap, fietspaden, toekomstvastheid van de toeristische sector en toeristische druk. Daarom organiseert zij vier werksessies, twee in Noord-Limburg en twee in Zuid-Limburg, om met inwoners van Limburg te praten over de toekomst van het toerisme en de recreatie in de provincie.
De provincie nodigt u van harte uit om deel te nemen aan een van deze werksessies.

Inwoners zijn belangrijke ambassadeurs

Toerisme en recreatie is bij uitstek een sector die gemaakt wordt voor en door mensen. Een deel van de gastvrijheid wordt bepaald door de inwoners, die stuk voor stuk ambassadeurs van Limburg zijn. De toeristische sector vormt een belangrijke pijler van de economie in Limburg, de sector behoort tot het ‘DNA van Limburg’. Dit levert Limburg economische groei en werkgelegenheid op. Al jarenlang zit Limburg in de kopgroep van toeristisch Nederland, maar daar lijkt een kentering in te komen; onze voorsprong slinkt. Landelijke ontwikkelingen laten een sterkere groei zien dan die van ons. Om onze koppositie te behouden in een markt die voortdurend en snel evolueert en die steeds internationaler en meer concurrerend wordt is het van belang te weten hoe inwoners naar het toerisme kijken.

Welke trends en ontwikkelingen ziet u?

Tijdens de werksessies wordt stilgestaan bij een aantal vragen, zoals “Ziet u dat er bijvoorbeeld meer recreatieparken in onze Provincie komen? Of grote attracties? Of zijn er steeds meer fietsroutes om alle soorten fietsers meer aanbod en ruimte te bieden? Zijn er misschien steeds meer Belgen hier op bezoek? Of juist Duitsers? Welke gevolgen ziet u voor uw omgeving? Welke thema’s zijn onderwerp van gesprek in uw omgeving? Bijvoorbeeld veranderingen in het landschap. En wat zijn de belangrijkste onzekerheden om rekening mee te houden?”

De uitkomst van de werksessies is een aantal verschillende toekomstbeelden. Scenario’s van hoe toeristisch-recreatief Limburg eruit kan zien in het jaar 2030. De Provincie wil hiermee inzicht krijgen in de kansen en uitdagingen die er zijn voor deze sector om op tijd de juiste acties te kunnen ondernemen.

Waar en wanneer zijn de bijeenkomsten?

Maandag 16 april is dus de eerste bijeenkomst voor de regio Parkstad. Locatie is Snowworld, Witte Wereld 1, 6372 VG in Landgraaf.
Duur van de bijeenkomst: van 17.30 uur tot uiterlijk 20.30 uur.

De overige drie bijeenkomsten vinden eveneens plaats van 17.30 uur tot uiterlijk 20.30 uur, op de volgende data en locaties:

  • Maandag 23 april – regio Midden-Limburg.
    Locatie: “ECI Cultuurfabriek” te Roermond (ECI 13, 6041 MA, Roermond)
  • Dinsdag 24 april – regio Noord-Limburg
    Locatie: “Limburgs Museum” te Venlo (Keulsepoort 5, 5911 BX, Venlo)
  • Woensdag 25 april – regio Maastricht-Heuvelland.
    Locatie: “Hotelschool Maastricht”(Bethlehemweg 2, 6222 BM, Maastricht)

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor de werksessies.

De werksessies worden begeleid door medewerkers van NHL Stenden Hogeschool / European Tourism Futures Institute (ETFI – www.etfi.eu)

Reacties

article
65436
Werksessie in SnowWorld Landgraaf
Maandag 16 april kunt u bij SnowWorld in Landgraaf meepraten over de toekomst van toeristisch-recreatief
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/65436/meepraten-toekomst-toeristisch-recreatief-limburg/
2018-04-13T16:17:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/04/13154846/Snowworld.jpg
Heerlen.nieuws.nl, recreatie, toerisme, Zuid-Limburg
Mens, Dier & Natuur, Nieuws, Parkstad Limburg