Roda JC Kerkrade pakt voor derde keer op rij de drie volle punten

Foto: Pro Shots/Roda JC

Opnieuw pakte Roda JC Kerkrade dit weekeinde drie belangrijke punten. In Kerkrade wonnen ‘de koempels’ zaterdagavond met 3-2 van PEC Zwolle door doelpunten van Donis Avdijaj, Simon Gustafsson en Mikhail Rosheuvel.

Binnen 8 minuten 2-0 voorsprong

Roda JC Kerkrade startte met dezelfde elf namen als vorige week aan het duel met de nummer 6 van de Eredivisie, PEC Zwolle.
De thuisploeg zette de tegenstander vanaf de eerste minuut goed onder druk. Dit resulteerde na amper 3 minuten spelen al in een eerste kans en doelpunt. Donis Avdijaj anticipeerde goed op een kopbal van Schahin, omspeelde zijn directe tegenstander en plaatste de bal langs doelman Boer: 1-0.
Enkele minuten later werd Mikhail Rosheuvel langs de zijlijn gelanceerd. Rosheuvel wist de bal strak over de grond bij de tweede paal neer te leggen waarna Simon Gustafsson de bal beheerst binnenschoot.

Na ruim 20 minuten spelen was het wederom de thuisploeg die een grote kans creëerde. Na snel spel op het middenveld belandde de bal uiteindelijk bij Mikhail Rosheuvel, echter gleed hij uit waardoor de kans op niets uitliep. Vlak hierna leek Roda JC het derde doelpunt van de avond gemaakt te hebben. Donis Avdijaj schoot de 3- 0 langs doelman Boer, echter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.
Halverwege de eerste helft scoorde PEC Zwolle-speler Youness Namli de aansluitingstreffer uit een knap genomen vrijtrap.

Spannend slot tweede helft

Na rust bleef Adil Auassar geblesseerd achter in de kleedkamer, Henk Dijhuizen was zijn vervanger. Na een uur spelen kreeg Donis Avdijaj een grote kans op zijn tweede doelpunt van de avond. Zijn schot werd echter gepakt door doelman Boer.
Vlak voor tijd wist de uitploeg nog op gelijke hoogte te komen. In de 85e minuut was het invaller Menig die de 2-2 binnenschoot.
Amper twee minuten wist Mikhail Rosheuvel echter de bal aan de andere kant van het met ruim 14.000 toeschouwers gevulde Parkstad Limburg Stadion tegen de touwen te werken. Rosheuvel ontdeed zich met een mooie actie knap van zijn directe tegenstander en schoot de bal hard binnen: 3-2!

Komende speelronde neemt de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar het in een uitwedstrijd op tegen FC Groningen.
Aanvang van dit duel is om 14.30 uur.

Tekst en bron: Roda JC.

Reacties

article
65260
Roda JC Kerkrade - PEC Zwolle: 3-2
Opnieuw pakte Roda JC Kerkrade dit weekeinde drie belangrijke punten. In Kerkrade wonnen ‘de koempels’
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/65260/roda-jc-kerkrade-pakt-derde-keer-op-rij-drie-volle-punten/
2018-04-08T12:09:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/04/08120717/hiddePECFader.jpg
eredivisie, Heerlen.nieuws.nl, PEC Zwolle, Roda JC
Nieuws, Parkstad Limburg, Sport