Op zoek naar slimmere toepassing van beschikbare data voor politiewerk

Foto: Brightlands Smart Services Campus

De Limburgse politie gaat op het gebied van digitale innovatie samenwerken met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Diverse politiemedewerkers worden op deze Brightlands-campus gestationeerd. De politie wil bij haar veiligheidstaken meer gebruik gaan maken van slimme technieken. Om data te kunnen ontsluiten, te duiden en die informatie geschikt te maken voor het politiewerk.

Samenwerking

Vanaf 5 april gaan de medewerkers op de campus in Heerlen werken. Tevens zullen er regelmatig grote en kleinere interne en externe events op de campus georganiseerd worden.
Op de campus werken onderzoekers, studenten en bedrijven samen aan slimme toepassingen van beschikbare data.
Politie en Brightlands Smart Services Campus tekenen donderdagochtend een contract over samenwerking en huisvesting.

Bij haar benoeming enkele maanden geleden zei de nieuwe chef van de Eenheid Limburg, Ingrid Schaefer-Poels, al dat de politie allianties met bijvoorbeeld Brightlands en universiteit moet aangaan om beter in te kunnen spelen op terreinen als cybercrime of financiële economie.

Snelle ontwikkelingen

“De (technologische) ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben ontegenzeggelijk invloed op het politiewerk. De informatieorganisatie van de politie wil graag de handen ineenslaan met derden die beschikken over kennis en denkkracht en die innovatieve ontwikkelingen een warm hart toedragen” aldus Ernest Venema, hoofd Informatie Organisatie van de politie Limburg.
Brightlands biedt de politie een ideale ontmoetingsplaats met kennisinstellingen en bedrijven. Het is tevens een ‘ broedplaats’ om te experimenteren. Het is daarnaast de opmaat voor een bredere samenwerking tussen politie en andere bedrijven en instellingen.

Blij

CEO Peter Verkoulen van Brightlands Smart Services Campus is blij met de komst van de politie: “Ik ben ervan overtuigd dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. Onze manier van sámen aan vraagstukken en uitdagingen werken heeft zijn effect al bewezen. De politie is er voor de hele samenleving en kiest nadrukkelijk voor innovatie en samenwerking om voor de veiligheid van iedereen te zorgen. Dat ze dat samen met ons gaat doen, beschouw ik ook als een compliment voor de manier waarop wij bij Brightlands werken.”

Bron en tekst: Politie.nl

Reacties

article
65153
Politie Limburg gaat data slim gebruiken
De Limburgse politie gaat op het gebied van digitale innovatie samenwerken met de Brightlands Smart
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/65153/slimmere-toepassing-beschikbare-data-politiewerk/
2018-04-04T21:35:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2016/09/09181621/brightlands-campus-heerlen1.png
Brightlands Smart Services Campus, data, Heerlen.nieuws.nl, politie Limburg, samenwerking
Nieuws, Politie