Belangrijke overwinning van Roda JC Kerkrade in Arnhem

Niet alleen 3 doelpunten in een uitwedstrijd vanavond. Nog veel belangrijker waren de 3 wedstrijdpunten die Roda JC Kerkrade in Arnhem bij Vitesse binnenhaalde.

Met de grootste overwinning van dit speelseizoen en het verlies van mede-degradatiekandidaat Sparta deed de ploeg van coach Molenaar vlak voor de Pasen goede zaken in de strijd tegen degradatie: Roda JC Kerkrade klom naar de 16e plaats en staat nu 2 punten voor op Sparta en 4 op FC Twente, dat op Paaszondag in Venlo nog een wedstrijd te gaan heeft tegen VVV.

Schahin (24), Avdijaj (70) en opnieuw Schahin (80) waren de doelpuntenmakers in Arnhem.

Wedstrijd

Voor de rust was het spel matig. Vitesse zocht vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Higler de aanval, terwijl Roda op de counter speelde. In de 24e minuut had die aanpak succes aan Roda-zijde. Bij een mooie voorzet van Vansteenkiste kwam Schahin op tijd vóór zijn directe verdediger en kopte de bal netjes in de hoek.

Na de rust nam een goed verdedigend Roda JC het heft iets steviger in handen dan de Arnhemse opponent, maar verzuimden de Kerkradenaren om enkele kansen te benutten. Pas in de 70e minuut kon Avdijaj een mooie rush en lekker steekballetje van Gustafson omzetten in de 0-2. Dat was hij min of meer verplicht, want eerder zag hij zijn schot gekeerd door de Arnhemse goalie en had hij bij een andere aanval alleen oog voor zichzelf en niet voor Schahin die totaal vrijstond.
Maar diezelfde Avdijaj stond een kleine tien minuten later opnieuw aan de basis van de 0-3 eindstand. Nu vond hij Schahin wél, en die wist dit effectief af te ronden. Rosheuvel had nog een goede mogelijkheid om Vitesse nog meer pijn te doen, maar hij trof slechts de paal.

Scheidsrechter Higler hield al zijn kaarten gedurende de wedstrijd in zijn binnenzak.