Heerlenaar in Tilburg bedreigt verkeersregelaar en mishandelt politie

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Tilburg – Tijdens een melding van een autobrand op de van Limburg Stirumlaan, mishandelde, bedreigde en bespuugde een 36-jarige man uit Heerlen maandagavond 19 maart agenten.
Kort hiervoor bedreigde hij een verkeersregelaar met de dood. De verdachte is aangehouden.

Agressief

Die avond stond rond 23.10 uur op de kruising van de Ringbaan-West met de van Limburg Stirumlaan een verkeersregelaar het verkeer te regelen voor de voetgangers en fietsers. Rond die tijd liep er een man richting de verkeersregelaar. Omdat er een auto aankwam, zei de regelaar dat hij even moest wachten en hem zo zou helpen met oversteken. De man werd agressief en bedreigde de verkeersregelaar met de dood. Hij pakte vervolgens de portofoon af en gooide hem weg. Hij liep weg richting de van Limburg Stirumlaan, waar de politie aanwezig was vanwege een autobrand. De verkeersregelaar sprak hier een agent aan. De politie hield de verdachte vervolgens staande.

Poging zware mishandeling

Terwijl de agent de identiteit van de verdachte vast wilde stellen, liep de man weg. De agent pakte hierop de verdachte bij zijn arm, waarop hij direct een vuistslag van de verdachte op zijn borst kreeg. De agent hield de man aan en raakte met hem in worsteling. De verdachte greep de agent om zijn nek en greep hem stevig vast. Hierbij probeerde hij in zijn nek te bijten, maar dit kon worden voorkomen doordat een andere agent snel ingreep. Terwijl de verdachte met handboeien om werd overgebracht naar het politiebureau, reageerde hij alsmaar zeer agressief. Hij schold agenten uit, bedreigde hen en kneep bij de insluiting nog een agent hard in het been. Zowel de verkeersregelaar als de politie deed aangifte. De verdachte wordt mishandeling, poging tot zware mishandeling, bedreiging, belediging en het onbruikbaar maken van de portofoon ten laste gelegd.

Reacties