Bouwwerkzaamheden Maanhotel opnieuw stilgelegd

Foto: FB-pagina Maankwartier Heerlen

Opnieuw is een deel van de bouwwerkzaamheden aan het Maanhotel stilgelegd. Dat blijkt uit de raadsinformatiebrief die het College van B&W van de gemeente Heerlen vandaag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.
Vorig jaar lag de bouw aan het hotel ook al een behoorlijke tijd plat, met onder meer als gevolg dat het nieuwe NS-station in Heerlen 10 maanden later gereed is dan in de planning stond.

Retentierecht

Het Maanhotel wordt in opdracht van Kindermann AG gebouwd door Aannemingsbedrijf Jongen. Uit een bericht van Jongen blijkt dat een deel van de bouwwerkzaamheden zijn stilgelegd en dat Jongen opnieuw retentierecht uitoefent op de bouwplaats van het hotel.
Opdrachtgever Kindermann AG heeft nu geen toegang tot het pand dat in zijn opdracht wordt gebouwd en hij kan ook niet afnemen of doorverkopen wat al gebouwd is.

Achtergronden

Volgens de brief zijn de aannemer en opdrachtgever met elkaar in overleg over de ontstane situatie.
De achtergronden van deze situatie zijn nog onduidelijk, en evenmin is bekend hoe lang de situatie zal gaan duren.
Maar omdat de bouw van het Maanhotel nauw verbonden is met andere onderdelen van het Maankwartier, zoals de bouw van het station, is de gemeente Heerlen met de betrokken partijen in overleg.

Gemeente géén rechtstreekse partij Kindermann

De gemeente zelf heeft géén rechtstreekse c.q. contractuele lijnen met Kindermann AG. Ook is de gemeente geen partij in de huidige juridische discussie maar zit zij toch bovenop de zaak omdat ze als partij er wel last van kan krijgen. In de vorm van bouwvertraging bijvoorbeeld.
Zodra er meer bekend is over de ontstane situatie zal het College de raad verder informeren.