Emile Roemer waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen

Foto: Wikimedia

Gouverneur Theo Bovens heeft de heer Emile Roemer met ingang van vrijdag 16 maart 2018 aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Heerlen.
De huidige burgemeester van Heerlen Ralf Krewinkel is door persoonlijke omstandigheden voorlopig niet in staat het ambt van burgemeester van Heerlen uit te oefenen.

Constructief overleg

Tijdens een constructief overleg hebben de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Heerlen aangegeven de keuze van de Gouverneur voor de heer Emile Roemer te onderschrijven.

Ervaren bestuurder en politicus

Deze keuze is ingeven door het feit dat de heer Roemer een zeer ervaren bestuurder en politicus is. Hij is goed bekend met de gemeente Heerlen en beschikt over een groot bindend vermogen. De Gouverneur is ervan overtuigd dat Emile Roemer met deze kwaliteiten een goede bijdrage kan leveren aan de ontwikkelingen binnen Parkstad Limburg.

De heer Roemer (55 jaar) was van 2010 tot en met 2017 partijleider en voorzitter van de SP fractie in de Tweede Kamer der Staten Generaal.
Daarvoor was hij van 2006 tot 2010 lid van de Tweede Kamer. Hij was vanaf 1994 ruim 12 jaar actief in de gemeentelijke politiek van Boxmeer, eerst als raadslid, later als wethouder (van onder andere Financiƫn, Sociale Zaken en Arbeidsmarkt).

Reacties