Partij voor de Dieren is voorstander van basisinkomen

Foto: Partij voor de Dieren

Dinsdag 6 maart aanstaande kunt u meeluisteren en discussiëren met Partij voor de Dieren Heerlen over het basisinkomen. En kunt u wellicht ontdekken dat een basisinkomen armoede doet verdwijnen, ieder mens waardevol maakt en alleen maar om politieke daadkracht vraagt.

Basisinkomen / basiszekerheid

Een basisinkomen, ook wel basiszekerheid genoemd, voorziet iedereen die dat nodig heeft van voldoende geld om te kunnen wonen, eten en desgewenst te studeren, zonder verplichtingen.
Uit eerdere experimenten blijkt dat een basisinkomen niet leidt tot luiheid, maar juist tot meer (betaalde) bedrijvigheid, betere schoolprestaties, minder (geestelijke) ziekte, minder criminaliteit en politie-inzet, lagere gezondheidszorg en een mindere mate aan verzorgingsstaatbureaucratie.

Partij voor de Dieren

De meerderheid in de landelijke politiek is er nog niet voor. Daarom moeten gemeentes zoals Heerlen piloten om de landelijke politieke meerderheid te laten zien dat het ook in Nederland werkt.
De Partij voor de Dieren is voorstander van een basisinkomen. Met sommige andere Heerlense politieke partijen.

Bijeenkomst basisinkomen

Wil je meer weten en/of meediscussiëren? Kom dan aanstaande dinsdag 6 maart om 19.00 uur naar De Heksenketel aan de Mijnzetellaan 6 in Heerlen.

http://heerlen.partijvoordedieren.nl

Reacties

article
64147
Basisinkomen, kom luisteren en discussieer mee met de PvdD
Dinsdag 6 maart aanstaande kunt u meeluisteren en discussiëren met Partij voor de Dieren Heerlen
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/64147/partij-dieren-voorstander-basisinkomen/
2018-03-04T21:29:12+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/03/04212526/PvdD-basisinkomen.jpg
Nieuws