PvdA Heerlen wil Filmhuis de Spiegel in het Royal Theater

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De PvdA Heerlen vindt het de hoogste tijd dat er vaart gemaakt wordt met het Royalcomplex. In hun ogen staat dit monumentale pand in Heerlen te verpieteren. Wat een kroonjuweel in het centrum van Heerlen moet zijn lijkt steeds meer op een rotte kies.
Te lang is er gepraat over mogelijke oplossingen. Het wordt de hoogste tijd dat er nu echt actie ondernomen wordt.

Aantrekkelijkere binnenstad

PvdA Heerlen wil dat de binnenstad aantrekkelijker wordt door de uitbreiding van de Nieuwe Nor én een volwaardig filmhuis in het Royalcomplex onder te brengen. In Heerlen fungeert cultuur als een verbindende factor tussen mensen. Daar zijn we trots op. Dan mag dit pand met zijn lange historie in het hart van het centrum niet verpieteren.

Investeren in cultuur

De PvdA Heerlen ziet dat de stad en haar inwoners de afgelopen jaren sterker zijn geworden door de investeringen in cultuur. We zullen dan ook de komende jaren deze investeringen in stand houden. Bij deze investeringen hoort wat de PvdA Heerlen betreft zeker ook het weer in gebruik nemen van het Royalcomplex bij. Want laten we eerlijk zijn? Wie heeft hier niet zijn eerste tekenfilm gezien? Of zijn eerste date gehad?
PvdA-lijsttrekker Henk Verreck: “Iedere keer als ik langs Royal loop denk ik terug aan al die mooie films die ik hier gezien heb. Wat gun ik dit pand weer een mooie bestemming! En laten we eerlijk zijn? Filmhuis de Spiegel komt hier toch het best tot zijn recht? Ik ga die discussie met liefde aan!”